NOVA KNJIGA DARKA TUŠEVLJAKOVIĆA U PRODAJI
Postavio Redakcija Presstiž 17 Oct 2017 u 21:37 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Naknadne istine naziv je nove knjige Darka Tuševljakovića, ovogodišnjeg dobitnika Evropske nagrade za književnost, koja je objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo.

Darko Tusevljakovic (1)

Prema zvaničnom saopštenju iz ove izdavačke kuće, reč je o knjizi u kojoj se nalazi osam priča koje je ovaj autor pisao u proteklih nekoliko godina.

U knjizi se nalaze priče u kojima se stvarnost pokazuje fantastičnijom od svake fantastike, a prizori koji nam se učine fantastičnim ubrzo se ostvaruju pred našim očima. Dovodeći u pitanje tradicionalno razumevanje stvarnosti i pokazujući svu njenu slojevitost, nove Tuševljakoviće priče, u kojima se ovaj autor potvrđuje kao jedan od najznačajnijih pisaca srednje generacije u srpskoj književnosti, izvode pred čitaoce upečatljive junake u čijim su postupcima i izborima, javi i snoviđenjima izraženi neki od ključnih pitanja savremenog iskustva. Tako u pričama iz Naknadnih istina pratimo veliki luk od junaka koji pokušava da krijumčarskim kanalima preko Drine pobegne od rata i bombardovanja, preko mladića koji odrasta u gradu čija podeljenost poprima oblike paralelne stvarnosti ili tajanstvene grupe mladića koja opstaje na tankoj granici između kriminala i bolesti, do mlade žene koja ne uspeva nađe izlaz iz vrtložnog kruženja automobilom u Kaluđerici.

Darko Tusevljakovic Naknadne istine

Za svoju prethodnu knjigu, roman Jaz, objavljen u izdanju Arhipelaga prošle godine, Darka Tuševljaković je dobio Evropsku nagradu za književnost.

Arhipelag je u međuvremenu prodao prava za izdanje romana Jaz na italijanskom, poljskom, bugarskom, albanskom i turskom jeziku, dok su u toku pregovori o objavljivanju ovog romana na još tri evropska jezika.

- Foto: Andrej Bjelaković

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>