RSS pomoć
Postavio Pavle Nikitović 19 Feb, 2014 z 13:11 | Kategorija / | 0 Komentara

RSS je porodica veb formata koji se koriste za objavljivanje sadržaja internet stranica koje se često menjaju, kao što su novinski naslovi; takođe, može sadržati i slike, audio i video sadržaje i druge tipove datoteka. RSS dokument (često nazivan “dovod” ili “kanal”) sadrži ili sažetak sadržaja sa pridružene internet stranice, ili čitav tekst, kao i pridružene metapodatke (kao što su ime autora i datum) o sadržaju ili delu sadržaja.

RSS dokumente može čitati program koji se naziva RSS čitač ili agregator dovoda. Korisnik se pomoću takvog programa može pretplatiti na sadržaje sa više različitih dovoda i sajtova, pri čemu program kombinuje sadržaje sa tih sajtova u takozvanu reku sadržaja. Mnogi veb čitači, kao što suFajerfoks i Opera, imaju ugrađenu podršku za praćenje RSS kanala i korisnici se mogu pretplatiti na njih klikom na Feed-icon.svg ikonu unutar interfejsa programa.

 

Gde mogu da nabavim program za čitanje vesti putem RSS-a?
Ukoliko želite da pratite naše RSS sadrzaje preko Web-a izaberite neki od mnogobrojnih  RSS servisa.

RSS kanale možete pratiti i putem Windows programa. Kliknite ovde i pronaći ćete veliki broj popularnih programa. Mnogi od njih su besplatni.
Pri izboru programa imajte na umu da različiti programi rade na različitim operativnim sistemima.

Ukoliko već koristite RSS usluge, iskopirajte ovaj link u vaš RSS čitač:

http://www.presstiz.rs/feed/

Uživajte,

Presstiž WEB tim