Laguna: Najbolji izdavač 64. Međunarodnog sajma knjiga
Postavio Redakcija Presstiž 25 Oct 2019 u 09:02 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Nagrada 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga za najboljeg izdavača godine pripala je izdavačkoj kući Laguna

Dejan Papic nagrada - Laguna najbolji izdavac Sajma knjiga 2019

- Dejan Papić, direktor Lagune (desno) / Foto: Laguna

Sa preko 370 objavljenih naslova u toku ove godine Laguna širi svoj izdavački dijapazon na veliko zadovoljstvo čitalačke publike. I to ne samo u kategoriji izdanja za odrasle već i za decu, pa se tako “Mala Laguna” ističe sve vrednijim i visoko nagrađenim naslovima za decu i mlade.

U obrazloženju žirija se između ostalog navodi:

- Laguna sledi svoju dugogodišnju tradiciju i podjednako promoviše domaće i strane pisce. Ima niz zasebnih edicija vrednih pažnje, od popularne nauke, klasika do literature za decu i mlade. Posebna zasluga za popularizaciju knjige jeste kontinuirano otvaranje knjižara širom Srbije. Takođe, Laguna promoviše i kulturu čitanja organizovanjem niza korisnih manifestacija kao što je Noć knjige.

U toku protekle godine Lagunini autori su dobili najvažnije domaće i strane književne nagrade: Ninovu nagradu, Vitalovu, Nagradu Politikinog Zabavnika i druge. Nobelova nagrada za književnost ove godine pripala je Peteru Handkeu čiji je roman „Veliki pad“ nedavno objavila Laguna, dok je nova dobitnica Bukerove nagrade, Margaret Atvud koja je deo Lagunine književne produkcije već 15 godina.

Ove godine, gosti Sajma knjiga su i dvoje Laguninih autora: najznačajniji glas američke savremene proze Dejvid Van, i švedska bestseler autorka Sofija Lundberj. Oni će se družiti sa čitaocima u Beogradu i Novom Sadu u toku predstojećeg vikenda, čime ćemo obeležiti veliko finale ovogodišnjeg Sajma knjiga.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>