NAJBOLJE IZ KANA, TORONTA I BERLINA U BEOGRADU
Postavio Tijana Kurćubić 20 Feb 2014 u 19:07 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato, top | 0 Komentara

 

FEATURE

Prvi je održan pre više od 40 godina, ali i dan-danas ne slabe njegov kvalitet i energija – Beogradski FEST ove godine pod nazivom Nije sve crno-belo.

Beogradski međunarodni filmski festival FEST, održaće se od 28. februara do 9. marta 2014. godine. Projekcije 42. FEST-a će biti emitovane, kao i svake druge godine, na više lokacija u srpskoj prestonici – Sava centru, kao glavnoj dvorani, Domu omladine, Dvorani KCB, bioskopu Fontana na Novom Beogradu i u Domu sindikata.

Ovaj festival se kroz svoju dugu tradiciju afirmisao kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja ne samo Beograda, već čitavog regiona. I ove godine ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da uživaju u selekciji najboljih dela svetske kinematografije. Pored najuspešnijih filmova Kanskog, Berlinskog i festivala u Torontu, prikazivaće se i najbolja ostvarenja autorskog, dokumentarnog i domaćeg filma. Tako će FEST 2014. obuhvatiti najnovija ostvarenja Romana Polanskog, Vudija Alena, Larsa von Trira, braće Koen, Soderberga, Terija Gilijama, Džarmuša. Svoj kulturološki doprinos FEST rasprostire od afirmisanja mladih, još neotkrivenih dragulja sveta filma, do stvaranja mogućnosti da domaća publika uživa u delima velikana ove umetnosti. Festival će otvoriti film Bobana Skerlića – Top je bio vreo, a zatvoriće ga Duran Duran na koncertu u režiji Dejvida Linča. Program će obuhvatiti ukupno 75 kinematografskih ostvarenja. Zanimljivo je da je čak 12 filmova sa ovogodišnjeg repertoara nominovano za Oskara bar u jednoj kategoriji.

Nimfomanka bez reprize

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na blagajnama dvorana u kojima se prikazuju projekcije, a cena se kreće od 220 do 350 dinara, osim ulaznica za svečano otvaranje, kao i film Nimfomanka Larsa von Trira. Ta projekcija će biti prikazana bez reprize, a cena ulaznice za nju košta 500 dinara. Program možete pogledati na zvaničnom sajtu www.fest.rs

Domaća ostvarenja

Pored filma koji otvara ovogodišnji FEST, na programu se nalaze još dva filma iz Srbije. Milan Todorović će se predstaviti horor filmom Mamula, a publika će imati i priliku da gleda glumicu Mirjanu Karanović u grčko-srpskoj koprodukciji Drvo i ljuljaška, rediteljke Marije Duze.

nymphomaniac_ver16_xlgu tekstu (8)

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>