Premijera predstave „Prisutnost”
Postavio Redakcija Presstiž 28 Jun 2018 u 08:59 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Oni su mladi, talentovani, rešeni da uspeju, oni znaju šta hoće. Oni su glumci, pevači, igrači i učestvuju u novoj pozorišnoj predstavi… 

Prisutnost predstava Madlenianum

Premijera muzičko-dramske predstave „Prisutnost” biće održana 30. juna u 19:30h na Velikoj sceni Opere i teatra „Madlenianum“ u Zemunu.

Prema zvaničnom saopštenju iz ove ustanove, ovi mladi ljudi su sami birali uloge, pisali tekstove, sklapali zajedničku priču o ljubavi, prijateljstvu, nadanju, imigraciji, želji za uspehom. Teme koje obrađuje projekat vezane su za mladu generaciju, a to su ljubav, odlazak iz domovine, potraga za identitetom. U operskom delu predstave muzika je komponovana od strane samih pevača i to je poseban kuriozitet projekta. „Prisutnost” je delo koje obiluje grupnim scenama, zahtevnim scenskim pokretom i koreografijama koje su takođe kreacija samih učesnika. Mladi umetnici su dokazali da je potencijal njihovog stvaralaštva ogroman, da su stvestrani i da na najbolji i najprofesionalniji način koriste veštine i znanje koje su stekli svojim obrazovanjem.

U tome su im zdušno pomogli stručni saradnici Ana Radivojević Zdravković i Tadija Miletić, kao i dramaturg Marija Aracki i kompozitor Marko Marić, uz korepeticiju Dragane Anđelić Bunjac; obukli su ih Jasmina Petrović, Vida Radovanov, Anja Aleksić, Pandora Andrejević.

Dođite da ih upoznate na poslednjoj premijeri ove sezone!

Prisutnost

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>