ZEMLJA GRUVA U DKSG
Postavio Redakcija Presstiž 23 Sep 2015 u 16:50 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Koncert benda Zemlja gruva održaće se sutra 24. septembra u 20 sati na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad, a ulaz na koncert je besplatan.

zemlja gruva

Prema saopštenju DKSG, istorija Zemlje gruva, koja je nastala iz brojnih ideja, ambicija projekata i podprojekata, svoj pravi početak beleži u trenutku kada je Milovan dobio prostor za Studio Gruvlend. U isto to vreme se pojavila mogućnost učestvovanja na Beoviziji. Zoe, Konstrakta i Šobaja su se tu podrazumevali, Niče se priključio nakon završenih studija u Beču, a talentovani Perica se pojavio da odsvira trombon za Čudesne svetove i tu ostao. Nakon mnogih uspona i padova od te famozne Beovizije, izlazak albuma je bivao sve neizgledniji što je vreme više prolazilo. Specifičnost muzike Zemlje gruva, pored raznolikosti muzičkih stilova i prepoznatljivog zvuka bras sekcije, najviše određuje frontline Zemlje gruva: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan tri vokalna solista sa različitim muzičkim ukusom i manirom pevanja. Ovaj uigrani vokalni tandem vlada scenom već više od decenije, a domaćoj publici je poznat iz saradnje sa bendom Mistake Mistake, sa kojima su nastupali ispred poznatih imena kao što su Prodigy, Punjabi MC, Košeen, Capleton i dr. Od izdavanja albuma prvenca za sopstvenu internet etiketu gruvlend.net, svaki single sa albuma postaje instant hit i zauzima najviše pozicije svih relevantnih domaćih top lista, uključujući i prvo mesto na MTV Domaćici.

U slučaju kiše koncert se odlaže za 2. oktobar.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>