VELIKI POPUSTI U NOĆI KNJIGE
Postavio Redakcija Presstiž 15 Jun 2016 u 14:09 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Četrnaesta regionalna manifestacija Noć knjige održaće se u petak, 17. juna, od 17 sati do ponoći, u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi.

Prema saopštenju iz izdavačke kuće Laguna, ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

Noc knjige 2016

U Noći knjige pred čitaocima će se naći više od 23 000 naslova Lagune, ali i drugih izdavača. „Pored knjiga domaćih izdavača, biće i naslovi nekoliko hrvatskih izdavača, što je raritet kod nas, kao i knjige najvećih engleskih, američkih i francuskih izdavača“, istakla je na konferenciji za novinare povodom Noći knjige direktorka knjižarskog lanca Delfi Vesna Mihailović.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 51 lokaciji. „Ovo će biti najveća Noć knjige do sada jer smo u prethodnih nekoliko meseci otvorili još tri nove knjižare“, istakla je direktorka marketinga Lagune Ana Spasojević. „Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovog puta Noći knjige su se pridružile brojne biblioteke. Čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima, a prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u Noći knjige.“

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs. U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

noć knjige kzs 1

Pokrovitelj Noći knjige je deveti put Eurobank Srbija. Magdalena Tatić, direktorka sektora za kredite fizičkim licima Eurobank, istakla je da Eurobank kompanija koja kontinuirano doprinosi zajednici u kojoj posluje i ovaj put podržava manifestaciju Noć knjige. „Verujemo da promocijom čitalačke kulture i dostupnosti knjiga možemo zaista da doprinesemo dobrobiti šire zajednice. Uticaj knjiga i književnosti na odrastanje i intelektualni razvoj svih generacija je neprocenjiv i Eurobank će nastojati da i dalje, u budućim projektima, podržava ovakve inicijative“, navodi Magdalena Tatić.

Pred čitaocima će se u Noći knjige naći nova knjiga Svetislava Basare „Očaj od nane“ i „Bajka“ Dobrice Ćosića. Priče savremenih srpskih pisaca možete naći u zbirkama „Priče o Kosovu“ i „Orlovi ponovo lete“ u okviru Lagunine edicije „Talasi“.

Jedan od najtraženijih naslova u Noći knjige sigurno će biti nova knjiga Jelene Bačić Alimpić, „Molitva za oproštaj“. Nakon romana „Noć kada su došli svatovi“ i „Knjiga uspomena“, u završnici trilogije „Kazna za greh“ pratimo dalju sudbinu čestite, lepe i obrazovane Emilije Nojbauer.

Isidora Bjelica će svojim čitaocima predstaviti knjigu „Spas 3“.

Među hitovima za Noć knjige naći će se i nova knjiga Paula Koelja „Biti kao reka“, nova knjiga Trejsi Ševalije „Plodovi na vetru“ i nova knjiga Lusinde Rajli „Sedam sestara“.

Knjiga koja će privući veliki broj čitalaca je „Deset dana u ’Islamskoj republici’“, prvi detaljan izveštaj iz srca terora. Ovaj važan istorijski dokument donosi nam krajnje autentičan uvid u neshvatljivo brutalan način razmišljanja boraca Islamske države.

Novi roman Jua Nesbea iz serijala o inspektoru Hariju Huleu „Bubašvabe“ imaće premijeru u Noći knjige.

Posle trinaest godina slavni češki pisac Milan Kundera čitaocima je predstavio svoj novi roman „Praznik beznačajnosti“, a u knjižarama možete naći i knjige nobelovaca Svetlane Aleksijevič „Černobiljska molitva“ i Mo Jena „Smrt na sandalovom kocu“.

Sve mališane, ali i njihove roditelje, obradovaće novo izdanje čuvene „Zmajeve riznice“, novi roman Uroša Petrovića „Karavan čudesa“ ali i maštovite avanture Krtića u slikovnicama „Krtić i ribica“, „Krtić i njegov mali auto“, „Kako je Krtić došao do svojih pantalona“.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>