Veče posvećeno Milanu i Magi
Postavio Redakcija Presstiž 11 Sep 2018 u 07:03 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Veče za Milana Mladenovića i Margitu Stefanović, nekadašnjih članova grupe Ekatarina Velika, u vidu koncerta, tribine i izložbe, biće održano 19. septembra od 18h do 23h u „Poletu“, u Cetinjskoj 15 u Beogradu.

Milan Mladenovic Margita Stefanovic EKV

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, u Galeriji vas očekuje otvaranje izložbe fotografija članova udruženja „Deca iz vode”, posvećenih Milanu, Magi i EKV-u.

Na tribini će govoriti: Aleksandar Žikić, autor knjige „Mesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“, Dušan Vesić, autor knjige „Magi – Kao da je bila nekad“ i Petar Janjatović, autor „YU rock enciklopedije“. O počecima Milanove karijere i njegovim tinejdžerskim danima govoriće nam Mikica Stefanović, član i osnivač grupe „Limunovo drvo. Pored razgovora sa autorima posetioci će moći i da kupe knjige po promotivnoj ceni.

Nakon tribine očekuje vas nastup članova projekta „Deca iz vode“ i beogradskih muzičara koji će u akustičnom setu dočarati pesme EKV-a, baš kao što su nekad Milan i Magi svirali unplugged, a specijalni gost je i Mikica Stefanović koji će za publiku odsvirati nekoliko pesama.

Ovim događajem obeležićemo 60 godina od rođenja Milana Mladenovića (21.9.1958) i setiti se Magi Stefanović, koja nas je napustila 18.9.2002. Beogradski umetnici će, zajedno sa poštovaocima kultnog EKV-a, odati počast jednima od najvećih ikona rokenrola osamdesetih, specifičnim i neponovljivim ličnostima tadašnje muzičke scene.

Ulaz je slobodan.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>