„Unutrašnja tišina“: Otvorena izložba Zorice Todorović
Postavio Redakcija Presstiž 25 Aug 2018 u 08:18 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba slika pod nazivom Unutrašnja tišina” Zorice Todorović otvorena je 21. avgusta u Singidunum” galeriji u Knez Mihailovoj 40 u Beogradu.

Zorica Todorovic (1)

„Posedujući svest o prirodi i stvarima koje nas okružuju govorim o motivaciji, spremnosti da se poetika, stvari i pojave prikažu u celini. Izlažem slike sa odsustvom figure u prostoru gde je naglasak na portret ili pogled u prirodi. Iz tog skupa pogleda i portreta u prirodi stvorila sam jednostavnu celinu u kojoj je akcenat na pokretu tela. Večiti prikaz kruženja energije i materije. Detalji koji su u početku nastali kao slučajnost brzo su svedeni na promišljenu priču. Biram figuraciju kao umetnički izraz i verujem da tok misli u umetničkom pravcu postaje na neki način ogledalo čoveka. Prikazujem pokret tela koji je u predhodnim radovima naznačen u prirodi. Akcenat na određenom delu tela koji je izložen osečaju na određene okolnosti kao akt pobune. U ovom ciklusu poetika ima zajedničko polazište, ishodišta slicna a cilj je isti“, kaže autorka.

Zorica Todorovic (2)

Izložba traje do 29. avgusta ove godine.

Zorica Todorović je rođena 23. februara 1987. godine u Somboru. Godine 2010. završila je Fakultet likovnih umetnosti u klasi profesora Zorana Todovića. Godine 2011. upisuje master studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Član je ULUPUDS-a. Ostvarila je značajnu samostalnu izložbu „Moć prirode“ i 11 grupnih izložbi.

Zorica Todorovic (2)

Zorica Todorovic (3)

Više o Zoričinom radu pogledajte OVDE.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>