ŠTA SE DESILO SA KULTNIM KNJIŽARAMA U BEOGRADU?
Postavio Redakcija Presstiž 12 Jun 2017 u 08:34 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Sećate li se knjižare „Plato“? Da li primećujete knjižaru „Geca Kon“ pored koje gotovo svakodnevno prolazite u centru Beograda? Šta se desilo sa „Stubovima Kulture“? 

knjizara geca kon

Razvogor Predgovor #3: Šta se desilo sa kultnim knjižarama u Beogradu? održaće se u utorak, 13. juna, u 19h u KC GRAD.

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, u trećem po redu razgovoru u okviru književnog ciklusa „Predgovor“, razgovaraće se na temu kultnih knjižara u Beogradu. Uz pomoć sagovornika, tražiće se saznanje gde su nestale, koji status su ranije uživale i šta je uopšte značio „kultni“ status ovakvih institucija kulture ranije, a šta danas. U doba neoliberalnih kulturnih politka i masovne konzumacije, suočeni smo sa odumiranjem knjižara koje bivaju zamenjene velikim prodajnim lancima.

Sagovornici će pričati o tome kakve posledice takav trend ostavlja na čitalačko telo i kulturnu mapu Beograda i da li je išta kultnog ostalo od zaostavštine ovih institucija.

Gosti: Snežana Ranković (knjižara Zlatno runo) i Gojko Božović (Arhipelag)

Moderator: Filip Šakan

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>