„SPOMENIK MAJKLU DŽEKSONU“ NA FILMSKOM FESTIVALU U SARAJEVU
Postavio Redakcija Presstiž 22 Aug 2014 u 09:32 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Film „Spomenik Majklu Džeksonu“ Darka Lungulova prikazan je u okviru novog festivalskog programa „Pretpremijere” juče, 21. avgusta, na jubilarnom 20. Filmskom festivalu u Sarajevu (15-23.08).

Ekipa filma Spomenik Majklu Dzeksonu na crvenom tepihu 1Publika je film primila vrlo emotivno. Ekipa u kojoj su bili glumci Nataša Tapušković, Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, producentkinja Snežana Penev i reditelj Darko Lunguov, po završetku projekcije dočekana je velikim aplauzom.

Program „Pretpremijere“ fokusira se na filmove iz regiona i njihov što bolji plasman i promociju na regionalnom tržištu. To je razlog što su se na projekciji filma našli brojni distributeri, urednici filmskog programa vodećih regionalnih televizija i predstavnici bioskopa. Film Darka Lungulova ocenjen je i od strane publike i od profesionalaca iz filmske industrije kao ostvarenje „sa najvećim potencijalom za distribuciju i veliki broj gledalaca“.

Posle Karlovih Vari, Pule, Herceg Novog (gde je nagrađen Gran prijem – Velikom zlatnom mimozom za najbolji film) i Sarajeva, film „Spomenik Majklu Džeksonu” svoj festivalski život nastavlja u nedelju 24. avgusta na Filmskim susretima u Nišu. Očekuje se učešće filma i na još nekoliko festivala u inostranstvu.

Još jedna odlična kritika filma objavljena je, ovog puta u Variety-ju, jednom od najcenjenijih glasila svetske filmske industrije u svetu. Kritičarka Alisa Simon između ostalog kaže: „Apsurdni plan lokalnog sanjara da oživi turizam u svojoj mirnoj varošici spetkalurano se otrgne kontroli u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“, emotivnoj tragikomediji Darka Lungulova, u kojoj se mešaju sarkastični istočnoevropski humor i oštar socijalni komentar… Izvrsna glumačka podela donosi komični duh i dirljivu melanholiju. Zanatski besprekorno izveden potpuno podržava ironični ton filma, počevši od špice koja nestaje u prašini do živog muzičkog skora.”

Premijera u Srbiji zakazana je za 29. oktobar u Savacentru, a dan kasnije film će se naći u domaćim bioskopima.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>