SOFIJA KOPOLA REŽIRA FILM „MALA SIRENA“
Postavio Redakcija Presstiž 26 Jun 2014 u 09:36 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Američka rediteljka Sofija Kopola je u pripremama za režiju igranog filma „Mala sirena“, po bajci Hansa Kristijana Andersena, koji bi trebalo da se pojavi u svetskim bioskopima sledeće godine.

0977260A

- Sofija Kopola / Diznijeva adaptacija ,,Male sirene” (1989)

Radnja filma će biti malo drugačija od Andrsenove bajke jer će se baviti morskom sirenom koja je voljna da se nagodi da živi na kopnu ako se zaljubi. Film će biti u produkciji kuća Universal Studios i Working Title, a za scenario je zadužena Karolina Tompson, koja je radila scenario za film Tima Bartona Edvard Makazoruki.

Uloge još uvek nisu dodeljene, ali se priča da se Kopola razmišlja između glumica Eme Votson (Hari Poter, Bling Ring, Noje) i AnaSofije Rob (Čarli i fabrika čokolade, Most za Terabitiju) za ulogu Ariel. Trenutno je jedina uloga dodeljena australijskom androgenom modelu Andreju Pejiću koji će glumiti jednu od Arielinih sestara. Pejić se već oprobao kao glumac u video spotu Dejvida Bouvija, kao i u jednoj turskoj TV seriji. Poznato je da Kopola često angažuje svetske modele za svoje filmove – Erin Vason, Marina Linčuk i Anđela Lindval su se pojavile u njenom filmu „Negde“.

Sofija Kopola je Oskarom nagrađena rediteljka. Režirala je filmove „Izgubljeni u prevodu“, „Smrt nedužnih“, „Marija Antoaneta“, „Negde“ i „Bling Ring“. Ćerka je reditelja Fransisa Forda Kopole.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>