SEĆANJE NA VLADU DIVLJANA
Postavio Redakcija Presstiž 25 Mar 2016 u 11:19 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Od Dečaka do Idola

Program „Sećanje na Vladu Divljana“ biće održan u sredu, 30. marta, u 20h u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Vlada Divljan_1

Prema saopštenju DKSG, o bitnim momentima Vladine karijere i o njegovom dečačkom i ljudskom liku govore Moma Rajin i Mićun Ristić u prostoru Studio 26 DKSG.

Divljan je odlučio da postane muzičar revolucionarne 1968: imao je deset godina, s roditeljima je otišao na more i na terasi hotela u Tučepima čuo nerevolucionarnog Dragu Diklića. Po povratku u Beograd Vlada se okrenuo gitari i sa drugovima iz komšiluka, Zdenkom i Božom, osnovao grupu. Posle desetak godina proba po vešernicama i učešća u par ozbiljnih bendova, moćni trio se opet našao na početku. Godine 1979. ujedinili su se sa dvojicom nemuzičara, Srđanom i Krletom. Prvo su se zvali Dečaci, onda su promenili ime u Idoli. Ostalo je, kako se obično kaže, istorija.

Ulaz je slobodan.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>