SEĆANJE NA MARGITU MAGI STEFANOVIĆ
Postavio Redakcija Presstiž 8 Apr 2016 u 10:51 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Program „Sećanje na MARGITU MAGI STEFANOVIĆ“ biće održan u utorak, 12. aprila, u 20h u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Margita Magi Stefanovic (1)

Magi (1.4.1959 – 18.9.2002)

Prema saopštenju DKSG, tom prilikom biće održan razgovor o knjizi Lidije Nikolić „OSEĆANjA. O.SEĆANjA“. Na razgovoru učestvuju Mihajlo Pantić, Ivana Medić i Lidija Nikolić. Nakon razgovora u 21 sat biće održan koncert EKV tribjut benda IQV sa gostima (Mita (ex Block Out), Čovek vuk).

Margita Magi Stefanovic (3)

Urbana legenda kaže da je prvi beogradski grafit napisao Nebojša Krstić na njenoj kući na Slaviji – MARGITA JE DEČAK.

Srednju muzičku školu završila je u klasi sa Ivom Pogorelićem, uz kojeg je bila najtalentovanija u klasi i odbila ponudu za moskovski konzervatorijum. Kao studentkinja arhitekture osvojila je treću nagradu na međunarodnom konkursu u Japanu. Prekretnica u njenoj muzičkoj orijentaciji bio je koncert benda Milana Mladenovića Katarina II u bioskopu „Topčiderska Zvezda“. Posle tromesečnog puta po Južnoj Americi postala je članica benda, koji 1985. menja ime u Ekatarina Velika i deluje do 1994. Njeno poslednje delo je muzika za predstavu Kaput mrtvog čoveka 2002. u Ateljeu 212. Poslednje godine života je provela u beogradskom Centru za smeštaj beskućnika.

Margita Magi Stefanovic (2)

Lidija Nikolić (Beograd, ‘60), završila je Opštu književnost, prevodi s engleskog i slovenačkog, piše za decu i odrasle – prozu, poeziju, radio-drame, monodrame, scenarije, prikaze i eseje.

IQV – EKV tribute band je nastao 2000. godine sa željom da koncertima oživi sećanje na jedan od najlegendarnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, Ekatarinu Veliku. Iako je u početku bio orijentisan na svirke u Rumi i njenoj okolini, tek nešto kasnije dobija na punoći i rasprostranjenosti nastupa po čitavom regionu. Cilj benda je da svirkom približi mlađim generacijama bar delić onoga što se moglo čuti na živim nastupima Ekatarine Velike, ali i podsećanje starijih generacija na nešto što je bilo vredno na ovim prostorima, što se muzike tiče. Bend sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima koji su dolazili u kontakt sa EKV-om. Gitara Aleksandar Lazarević, bas Nenad Vukelić, bubanj Milan Radonić, klavijature Nenad Paunović, vokal Bojan Pejčić.

IQV (1)

- IQV

Ulaz је slobodan.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>