Sahrana Predraga Ejdusa 6-og, a komemoracija 8-og oktobra
Postavio Redakcija Presstiž 3 Oct 2018 u 08:18 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Komemoracija povodom smrti Predraga Pece Ejdusa, prvaka Drame Narodnog pozorišta i nekadašnjeg upravnika ove umetničke kuće, održaće se 8. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predrag Ejdus sahrana

- Foto: N. Kovačević

Kako je saopšteno iz nacionalnog teatra, ispraćaj za kremaciju biće u subotu, 6. oktobra, na beogradskom Novom groblju. Predrag Ejdus preminuo je posle teške bolesti 28. septembra. Poslednju predstavu, posle koje je otišao u bolnicu, prema rečima njegovih kolega, odigrao je 11. septembra.

Rođen 24. jula 1947. u Beogradu, diplomirao je glumu 1972. na beogradskoj akademiji u klasi profesora Milenka Maričića i ubrzo postao član NP, iz kog je u znak protesta 1993. prešao zajedno sa Svetlanom Cecom Bojković i Mikijem Manojlovićem u JDP. Kasnije je u NP bio i upravnik, bio je i redovni profesor glume, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije… Igrao je u pozorištu, koje mu je bilo najveća ljubav, na filmu i na TV, a njegove kolege smatraju da je „glumu voleo više od života“ i da je „odigrao uloge za tri života“. U Madlenianumu se 2016. u predstavi „Kazanova protiv Don Žuana“ , gde je igrao glavnu ulogu, prvi put ogledao i kao pozorišni reditelj.

- Izvor: Danas

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>