ROĐENDAN BOBA MARLIJA U DKSG
Postavio Redakcija Presstiž 30 Jan 2016 u 15:26 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Program povodom rođendana Boba Marlija biće održan u ponedeljak, 1. februara, u 19h u klubu Magistrala Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu.

bob marli

Prema saopštenju DKSG, u okviru februarskog ciklusa „Crni pesnici“ dugogodšnji saradnik i kultni predavač DKSG Mićun Ristić održaće predavanje o Bobu Marliju.

Marli nije govorio ja, već ja i mi. Mi, oni koji su mu bili najbliži, učestvovali su u svemu što je osećao, mislio i radio. Isprva su to bili prijatelji iz geta, okruženi bedom i očajem, pazili su jedni na druge i otkrili muziku. Onda su to bili rastafarijanci, rešeni da žive ispravno i dostojanstveno sačekaju sudnji dan, kada će poslednji postati prvi. Psalmi imaju snagu mača i kralj Solomon je vladao oslanjajući se na njih. Bob je verovao da bi „Vavilon ponovo mogao biti potučen pesmom“. Na kraju se mi odnosilo na sve siromašne i obespravljene. Procena agenata CIA da je Marli „najpoznatiji potpaljivač Trećeg sveta“ nesporna je, ali jednostrana. Pre svega, Bobova muzika je moćna i ima tu mnogo, mnogo više od toga.

Mićun Ristić je veliki poznavalac istorije rock’n’roll-a, stripa i undergrounda uopšte.

Gost na predavanju biće Vladislava Matović (Dada Selectah) artist i beogradska dj-ica koja se muzikom bavi već 7 godina, a čiji počeci karijere su upravo inspirisani stvaralaštvom legendarnog Marlija.

Drugi deo ciklusa „Crni pesnici“ održaće se 18. februara, a biće posvećeno Gilu Skotu Heronu, američkom soul i džez pesniku i muzičaru.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>