RIJEČKI BEND DISKURZ DOLAZI U BEOGRAD
Postavio Redakcija Presstiž 24 Jun 2014 u 09:31 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Diskurz_2014_press-photoRiječki bend Diskurz će nastupiti na GARAGE FIRE! CAMPUS FEST 2014, u utorak 1. jula u 22 časa na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad.

Diskurz, oformljen početkom 2006. godine, najmlađi je riječki bend ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema muzici, društvu i muzičkoj industriji. Od samog početka, kroz bazičan punk do alter-rocka, kreativnu i stvaralačku energiju, te samu esenciju benda, čini Bojan Bajić na gitari i vokalu, koji kroz vreme menja i prilagođava sastav benda, dok danas važan deo celine benda i energije čine Damir Humić na bas gitari, Andro Manzoni na bubnjevima, i gitarista Dino Grgurić. U prošlosti je Diskurz delio binu sa Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu i Rokaj Festu, koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj, osvojio nagradu Zlatna Koogla, te bio nominovan za mnoge druge muzičke nagrade, kao što je Porin, dok im je album prvenac proglašen albumom godine. O bendu dodatno govori činjenica da ih je uočila diskografska kuća Todo Destruido iz Texasa koja im je objavila album u SAD. Bend je radio i muziku za film, stvorio je zavidan broj video spotova i odradio mnogo koncerata.
Do sada Diskurz ima poveći broj izdanja: „Diskurz“ (Diskurz Self-release, 2007), „U protivnom“ (Dallas Records, 2009), „Diskurz“ EP na vinylu (Todo Destruido, 2010), „Nova stvarnost“ (Dallas Records, 2011), „U raljama“ EP (Dallas Records, 2011), single „Render“ (Diskurz Self-release, 2012) i aktuelan album „Puls“ (Dallas Records, 2014).

GFCF LogoGARAGE FIRE! CAMPUS FEST 2014 se održava 1. i 2. jula 2014. u Domu kulture Studenstki grad kada će nastupiti: Plastic Sunday (Niš), Diskurz (Rijeka), Burning Leaf (Pirot), Čikine bombone (Beograd).

Najavni singl trećeg albuma benda Diskurz koji je izašao pred nekoliko meseci:

http://www.youtube.com/watch?v=90ZdS9V96r4

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>