RIBLJA ČORBA U MIKSER HOUSE-U
Postavio Redakcija Presstiž 24 Dec 2015 u 09:20 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Prvi klupski koncert Riblje Čorbe nakon 30 godina

Prema saopštenju Mikser House-a, ovogodišnji Mikser fest, koji počinje 29. decembra, 2. januara 2016. godine zatvaraju Bora Đorđević i ekipa. Legendarni bend koji ulazi u 37. godinu postojanja i iza sebe ima 19 albuma, obradovaće publiku prvim klupskim koncertom nakon čak 30 godina.

Riblja corba-foto Jugoslav i Jaksa Vlahovic_08

- Foto: Jugoslav i Jaksa Vlahović

„Riblja Čorba nije svirala klupsku svirku u Beogradu 30 godina! Uželeli smo se vruće atmosfere i bliskog kontakta sa publikom.U Mikseru ćemo 2.januara zajedno pevati sve Čorbine hitove ali spremamo i iznenađenje u vidu starijih pesama koje nikada nismo svirali u živo! Dva i po sata žestokog rokenrola!“, poručuju iz benda.

Kao predgrupa Ribljoj Čorbi, nastupiće beogradski power-blues trio, Texas Flood. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po promo ceni od 1200 dinara za prvih 200 ulaznica. Naredni kontigent prodavaće se po ceni od 1400 dinara.

ISTORIJAT BENDA:

Riblja čorba je jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, koja je osnovana u Beogradu 1978. godine.

Bora Đorđević je pre razlaza sa grupom Rani mraz i Đorđem Balaševićem 1978. nekoliko godina proveo u „Suncokretima”, nakon čega je odlučio je da oformi novi bend sa tvrđim zvukom. Povezuje se sa prijateljima iz grupe SOS (Miša Aleksić, Rajko Kojić i Miroslav Milatović Vicko) i osniva Riblju čorbu.

Grupa je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. avgusta u 15 časova 1978. godine. Prvobitno je trebalo da se zove Bora i ratnici, a onda su se odlučili za Riblja čorba. Prvi koncert Riblja čorba je održala u vojvođanskom mestu Elemir 8. septembra 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu, gde su stekli novu publiku. 22. decembra objavljuju prvi singl sa pesmama „Lutka sa naslovne strane” i „On i njegov BMW”, koji je odmah postigao veliku popularnost.

Tada i počinje višedecenijska uspešna karijera benda Riblja Čorba, ispraćena izdavanjem čak 19 studiskih albuma.

Postavu Riblje Čorbe danas čine:

Borisav Bora Đorđević – vokal
Miroslav Miša Aleksić – bas gitara
Miroslav Vicko Milatović – bubanj
Vidoja Božinović Džindžer – gitara
Nikola Nidža Zorić – klavijature

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>