REPRIZA NOVE GODINE UZ DARKWOOD DUB
Postavio Redakcija Presstiž 24 Dec 2015 u 09:55 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Darkwood Dub će, uz goste Lira Vega, održati koncerte  1. i 2. januara u sali „Amerikana” u Domu omladine Beograda.

Darkwood-Dub-foto-Milan-Josipovic

- Foto: Milan Josipović

Prema saopštenju Doma omladine, prvih sto karata po promotivnoj ceni od 700RSD za koncert 1. januara mogu da se nabave putem Eventim, DD Tickets i Gigs Tix distributivne mreže kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Karte po promotivnoj ceni za drugi januar su rasprodate. Regularna cena karte u pretprodaji za oba koncetna dana je 1000RSD.

U Novu godinu možete da krenete na različite načine, ali samo je jedan onaj koji vas inspiriše i obuzima danima. Darkwood Dub i treću godinu zaredom zove vas na punjenje baterija, na rokenrol svetkovinu sa reggae i dub ritmovima, uz elektroniku i gitare.

Kada nas svakog dana sa svih strana zapljuskuje neukus i nevaspitanje, kada se gase jedna za drugom radio stanice koje su nas edukovale i držale u životu decenijama i kada turbo-folk odjekuje sa trgova, a „zabavnjaci“ vladaju ustanovama kulture, nije lako objasniti ljudima da sve nije gotovo, da nema predaje, da život ide dalje i da „počinje“ i u tridesetoj, ali i u četrdesetoj, pedesetoj… Darkvudi mogu da pomognu da se bar neko vreme osećate bolje – 27. godina to rade i ne idu nigde, spremaju novi album, izmišljaju nove ritmove, šalju nove poruke u svet.

Za one retke koji ne znaju, Darkwood Dub je anomalija u sistemu ili greška u matriksu na muzičkom prostoru ex-YU. Prkose pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove. Grupa je ime dobila po šumi u kojoj je živeo Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine. Darkvudi su do sada objavili osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o reggae-u i dub-u, elektronskoj muzici i rokenrolu. Grupu čine Dejan Vučetić Vuča (vokal), Bojan Drobac Bambi (gitara), Milorad Ristić Miki (bas) i Lav Bratuša (bubnjevi).

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>