RASPISAN KONKURS ZA UČEŠĆE NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA
Postavio Redakcija Presstiž 25 Mar 2014 u 10:06 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Raspisan je konkurs za učešće na četrnaestom Festivalu uličnih svirača koji se od 4. do 7. septembra održava u Novom Sadu. Konkurs je otvoren do 31. maja.

festival-ulicnih-sviracaFestival se od 2000. godine u kontinuitetu održava svake godine. Tokom trajanja festivala na ulicama Novog Sada naći će se najraznovrsniji umetnici sa domaće i inostrane scene. Festival je od 2012. poprimio i humanitarni karakter. Brojne akcije u toku pripremnog perioda, kao i samog festivalskog programa, namenjene su za pomoć onim socijalno ugroženim sugrađanima kojima je takva podrška najpotrebnija, a to su deca koja žive i rade na ulicama. U sklopu takvih ideja, i uz pomoć Evropske komisije, 2013. je pokrenut veliki regionalni projekat „Cirkus kao način života“, koji učesnicima omogućava aktivan ulazak u svet uličnog spektakla, kroz radionice, trening i javni nastup na festivalima širom Evrope.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inboks“ iz Novog Sada.

Više informacija na: ulicnisviraci.com

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>