PRVI FESTIVAL AMERIČKOG NEZAVISNOG FILMA
Postavio Redakcija Presstiž 22 Oct 2015 u 08:04 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Prvi Festival američkog nezavisnog filma održaće se od 24. do 26. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

americki nezavisni film (1)

Organizacija: Dom omladine Beograda i Super Films.

Cena ulaznice: 150 dinara

Prema sapštenju DO, američki nezavisni film obavijen je velom misterije. Kako navode, odlučili su da pocepaju taj veo i da vam predstave 6 punokrvnih američkih nezavisnih filmova, koje su njihovi selektori Hristina Hadžiharalabus i Radoslav Petković izabrali ispod gomile snimljenih i nagrađenih u protekle tri godine. Videćete prvu Skype meldoramu, jedan romantičan mjuzikl, klasični psiho-horor za starije od 18 godina, uvrnuti tehno-ljubić, duhoviti šou-biz dokumentarac…

Svakog dana od subote 24. oktobra do ponedeljka 26. oktobra, u 18h i 20h (osim prvog dana, kada su projekcije u 20h i 22h), prošetaće vas kroz taj čudesan predeo, iz koga su izašli i Džordž Lukas, Stiven Spilberg i Nikolas Kejdž i mnogi od onih na koje poslednje pomislite kada se kaže nezavisni film…

PROGRAM:

Subota, 24. oktobar

20:00
Film: KAKO DA NAPIŠEŠ ŠERMANOVU PESMU/ HOW DO YOU WRITE A JOE SCHERMANN’S SONG, 104 min., 2012.
Režija: Gari King
Mladi kompozitor Džo Šerman dobija priliku da komponuje moderni Of-Brodvej šou, ali ima težak izbor: da li da piše za svoju devojku – glumicu ili za novootkrivenu muzu moćnog glasa. Pisanje pesama je za Džoa lakše od životnog izbora.

22:00
Film: DžULIJA
/ JULIA, 95 min, 2014.
Režija: Metju A. Braun
Preživljavajući emocionalni pakao, Džulija, žrtva grupnog silovanja, upada u mrežu ženske bande osvetnica. Kontroverzna i krvava priča, samo za starije od 18 godina.

Nedelja, 25. oktobar

18:00
Film: OBAMA IZ BRONKSA
/ BRONX OBAMA, 92 min., 2014.
Režija: Rajan Mardok
Kad je Robert Ortiz iz Bronksa jednog jutra obrijao bradu, video je u ogledalu najmoćnijeg čoveka na svetu. Dokumentarna priča o dvojniku Baraka Obame, koji je iz bede krenuo da ostvari svoj „američki san“ u šou-biznisu.

20:00
Film: JEDNA MALA NEZGODA
/ ONE SMALL HITCH, 105 min., 2013.
Režija: Džon Burges
Moli i Džoš, prijatelji iz detinjstva, sreću se slučajno u avionu na putu za svadbu njene mame. Moli je svojima obećala da će doći i njen verenik, za koga se ispostavilo da je oženjen, a Džoš je obećao da će pokazati svoju „verenicu“. Zato oboje odlučuju da odigraju zaljubljeni par. Njihove porodice dočekuju vest sa oduševljenjem i kreću planovi za još veću svadbu.

Ponedeljak,  26. oktobar

18:00
Film: PESME KOJE PIŠE O LjUDIMA KOJE ZNA
/ SONGS SHE WROTE ABOUT PEOPLE SHE KNOWS, 79 min., 2014.
Režija: Kris Elgstrand
Kerol, tiha i suzdržana službenica, kreće na muzikoterapiju kao bi lakše iskazala svoja potisnuta osećanja. Ali, njene iskrene pesme o prijateljima njih iritiraju. Neočekivano, njena muzička poruka inspiriše šefa firme, opevanog kao “Šupak Dejv” i on rešava da ostavi sve i pozove je na veliku rokenrol avanturu.

20:00
Film: MAŠINA LAŽI
/ THE HEART MACHINE, 85 min., 2014.
Režija: Zakari Vigon
Kodi je u Njujorku, a Virdžinija u Berlinu. Nikada se nisu sreli i njihova ljubav je moguća jedino onlajn. Kada Kodi posumnja da Virdžinija uopšte nije u Berlinu, on opsesivno pokušava da otkrije istinu. Priča o ljubavi koju komplikuje tehnologija.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>