PROMOCIJA MONOGRAFIJE OPERE I TEATRA MADLENIANUM
Postavio Redakcija Presstiž 27 Sep 2017 u 13:57 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Promocija monografije Opere i teatra „Madlenianum održaće se u ponedeljak, 2. oktobra, u 17h, na Velikoj sceni Madleninuma.

Monografija Opera i teatar Madlenianum (1)

Sve ono što čini značajan doprinos Madlenianuma srpskoj kulturi ušlo je među korice tri knjige luksuzno opremljene monografije, u izdanju kuće Zeprter Book World. Na oko 1.000 stranica monografije Opere i teatra „Madlenianum“, sa tekstovima uvaženih autora, bogato ilustrovano, stao je presek prvih 20 godina jedne vizije za koju se zalaže Madlena Zepter. Pre svih, tu je Miodrag Ilić, dramaturg i dugogodišnji pozorišni i televizijski stvaralac, kao urednik monografije i pisac knjige 1 pod nazivom Dve decenije i 3 naziva Drama, zatim Gordana Krajačić, kritičarka koja je ispratila sva muzička dešavanja od početka Madlenianuma, i navela ih u knjizi 2 pod nazivom Muzičko scenska produkcija, ali i Svetlana Velmar Janković, Neda Todorović i Nikolas Pejn, direktor Opera Europa sa svojim tekstovima u knjizi pod nazivom Dve decenije. Važni saradnici uredniku Miodragu Iliću su mr. Ljiljana Martinović, kao likovno-grafički urednik, Slobodanka Delibašić, kao lektor i korektor i Dejan Tasić koji je uradio opsežni index imena. Na pripremi ovog izdanja se vredno radilo dve godine, a u timu koji je radio na pripremi treba pomenuti i Eduarda Illea, Ivicu Vusića, Ingeborg Butter i Vesnu Petrović, koji su od samih početaka u Madlenianumu i čiji su izveštaji sa održanih predstava i programa bili neprocenjivi za ovo štivo, kao i Vesnu Radović koja je zdušno pomogla u prikupljanju građe za monografiju.

Monografija Opera i teatar Madlenianum (2)

Monografija Opera i teatar Madlenianum (3)

Monografija Opera i teatar Madlenianum (4)

- Foto: Vladimir Mićunović

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>