PROGRAM: ARTLINK FESTIVAL 2017.
Postavio Redakcija Presstiž 29 Aug 2017 u 11:19 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Četvrti ArtLink festival mladih talenata, pod sloganom „Na putu do zvezda”, biće održan od 25. septembra do 8. oktobra u Kolarčevoj zadužbini i u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Artlink festival 2017 (1)

- Stefan Milenković / PR foto

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, celokupni program festivala je koncipiran, a ulaznice su u prodaji na prodajnim mestima Eventima i blagajni Kolarčeve zadužbine.

Festival će otvoriti proslavljeni violinista Stefan Milenković 25. septembra koncertom u Kolarčevoj zadužbini, na kome će izvesti integralno Vivaldijeva „Četiri godišnja doba” zajedno sa ArtLink mladim virtuozima. Sa njim će iste večeri u izvođenju Bahovog duplog koncerta za dve violine, nastupiti Una Stanić, laureat ArtLink nagrade.

Pijanista Pavle Krstić, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2016. godinu, danas student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, promovisaće svoje CD izdanje resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 26. Septembra.

Prvi put u programu ovogodišnjeg ArtLink festivala mladih talenata, publici će biti ponuđeno i jedno jazz veče na kome će se predstaviti naši sjajni mladi jazz muzičari, u subotu, 30. septembra, u saradnji sa Ambasadom Nemačke, uz nemačkog jazz pijanistu Klausa Rejbela.

Artlink festival 2017 (2)

- Ištvan Vardai / PR foto

U nedelju, 1. oktobra, Matine koncertom, u 11h, u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine i programom kamerne muzike, festival nudi u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine zanimljiv program uz slobodan ulaz.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom „Na putu do zvezda” i svojom doslednom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, ArtLink festival, u utorak, 3. oktobra, u saradnji sa Francuskim institutom predstavlja Fedora Rudina, francusko-ruskog violinistu. Jedan od najnadarenijih mladih koncertnih solista današnjice, Fedor Rudin, dobitnik je prvih nagrada na najpoznatijim međunarodnim violinskim takmičenjima Anri Marto, Rodolfo Lipicer i Aram Hačaturijan. Na ovom festivalskom koncertu sa programom francuske muzike, nastupiće u pratnji pijaniste Pavla Krstića.

ArtLink festival mladih talenata 8. oktobra, zatvoriće zajedničkim koncertom, trenutno najtraženiji čelista na svetu, Ištvan Vardai i ArtLink mladi virtuozi. Ištvan Vardai poznat je već našoj publici, nakom prošlogodišnjeg nastupa na ArtLink festivalu. Značajni muzički umetnik i pedagog, Ištvan Vardai, osvajao je nagrade na prestižnim međunarodnim muzičkim takmičenjima („Pjer Furnije”, „Čajkovski“, „Emanuel Feuerman“, „Brams“, „Dejvid Poper“, ARD…). Nagradu „Junior Prima” za najboljeg mladog umetnika godine osvojio je 2009, a prestižnu „Monblan” nagradu mladi muzičar koji najviše obećava na svetu,  2012. godine. Ištvan Vardai nastupao je na značajnim festivalima, u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama, u mogućnosti je da bira gde će svirati, a ArtLink festival mladih talenata ima privilegiju što Vardai već drugi put dolazi i sarađuje sa našim mladim virtuozima koje ArtLink afirmiše. Ištvan Vardai, u sklopu ArtLink festivala uz podršku odeljenja za kulturu Ambasade Mađarske, i ove godine, pored koncerta održaće majstorske radionice.

Artlink festival 2017 (3)

- Ištvan Vardai / PR foto

Program festivala sadrži seriju predavanja i majstorskih radionica za najmlađu publiku koja će kroz ove programe imati priliku da se upozna sa umetnicima, načinom sviranja pojedinih instrumenata i bliže  sa repertoarom koji će se izvoditi na festivalu.

Da podsetimo, ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima i blagajni kolarčeve zadužbine.

PROGRAM

Ponedeljak, 25. 9. 2017. Stefan Milenković i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina. Otvaranje festivala.

Utorak, 26. 9. 2017.  Pavle Krstić, resital i promocija CD-a, Svečana sala Skupštine grada Beograda

Subota, 30. 9. 2017. Jazz veče: Klaus Rajbel, klavir, (Nemačka), Milos Čolović, kontrabas; u saradnji sa Ambasadom Nemačke.

Nedelja, 1. 10. 2017. 11h, Matine koncert, kamerna muzika, Kolarčeva zadužbina

Utorak, 3. 10. 2017. Fedor Rudin, violina i Pavle Krstić, klavir, Svečana sala Skupštine grada Beograda; u saradnji sa Francuskim institutom.

Nedelja, 8. 10. 2017. Ištvan Vardai i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina; u saradnji sa Mađarskim institutom „Balaši”

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>