PREMIJERA PREDSTAVE „TVOJA RUKA U MOJOJ“
Postavio Redakcija Presstiž 3 Mar 2017 u 11:19 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera predstave „Tvoja ruka u mojoj“ Kerola Rokamore, u režiji Nebojše Dugalića, biće održana 17. marta na Maloj sceni Opere i teatra „Madlenianum“ u Zemunu.

tvoja ruka u mojoj

Prema zvaničnom saopštenju iz Madlenianuma, publika će moći da vidi scenski uobličenu istinitu priču o jednom od najvećih svetskih književnika – ANTONU ČEHOVU i njegovoj ženi – slavnoj glumici OLGI KNIPER.

Kao inspiracija za predstavu o ovoj nesvakidašnjoj ljubavi poslužila su pisma Čehova i Olge, njih 412, koliko su ih razmenili za 6 godina svoje ljubavi. Čehov je prerano umro, u 44. godini svog života, ostavivši brojna pripovedačka dela i kultne drame koje služe za žanrovski uzor predstavi TVOJA RUKA U MOJOJ, a žanr se može okarakterisati kao komedija po Čehovu.

Ulogu Čehova će zaigrati Igor Filipović, a Olge – Vjera Mujović. U autorskom timu su, pored Nebojše Dugalića koji je i scenograf projekta, jos i kompozitor Milan Nedeljković, kostimograf Tijana Sićević i asistent scenografa Vladimir Ćirić.

Reprize: 20. i 23. mart.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>