PREMIJERA PREDSTAVE „STRANAC“ U UK „VUK“
Postavio Redakcija Presstiž 28 Nov 2016 u 11:21 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera predstave „Stranac“ Alberta Kamija, a u koreografiji Miloša Isailovića, zakazana je za 1. i 2. decembar u Ustanovi kulture „Vuk“ u Beogradu.

stranac-predstava

“Predstava je nastala iz mog ličnog iskustva iz detinjstva i želim da nateram sve koji će gledati predstavu da odgovore na sva sadašnja pitanja ili pitanja za budućnost pronađu u detinjstvu jer mislim da sve leži u odgoju i kući u kojoj smo odrasli. Na mom spratu, u zgradi u kojoj sam odrastao u Loznici, bila je porodica iza čijih vrata se nikad ništa nije čulo, ni buka, ni svađa, ni psovanje, čak se ni pas nije čuo, ali kada izađu iz tog stana, oni su nasmejani, harmonični. Prekoputa njihovog stana je bio moj stan iz koga se često čuo glasan smeh, svađa, psovanje, jer je cela moja porodica, uključujući i mene, vrlo temperamentna. Između ta dva stana je poniklo moje detinjstvo i ja kao osoba.

Ovo je priča bliska svima koji su kao mali zamuckivali pred problemima, koji su se tražili, koji su bežali u svoje čoškove i prekrivali glavu jastucima dok traje svađa.

Ovo je priča o nesreći, ali ne onoj koju prati zvuk sirena – priča o spoticanju i samoći, izazovu i iznenađenju, drugarima iz djetinjstva i prvim ljubavima, razočaranjima i žurkama – priča našeg odrastanja”, kaže koreograf Miloš Isailović.

Igraju: Ivana Savić Jacić, Nika Lilek, Tamara Pjević, Anja Moderndorfer, Dejan Kolarov, Jure Masten i Alan Fuentes Guerra.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>