PREMIJERA PREDSTAVE „MISTER DOLAR“
Postavio Redakcija Presstiž 6 Feb 2017 u 14:21 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera predstave „Mister Dolar“, prema delu Branislava Nušića, a u režiji Vladimira Lazića, održaće se 10. februara ove godine u Pozorištu na Terazijama.

Mister Dolar (2)

Danas, 6. februara, s početkom u 11 časova, u foajeu Pozorišta na Terazijama, održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili reditelj Vladimir Lazić, kompozitor Ninoslav Ademović, muzički aranžer i dirigent Aleksandar Sedlar, koreograf Milica Cerović, glumci Radoslav Rade Marjanović, Dušica Novaković, Marko Gvero i drugi.

Lazić je ovu angažovanu komediju adaptirao u formu libreta za mjuzikl u koji su inkorporirani songovi i za koje je pisana originalna muzika. „Da li je moguće da se od vremena kada je Branislav Nušić napisao „Mister Dolara“ ništa bitno nije dogodilo u društvu u kome je sve podređeno materijalnim interesima u čemu  ugled, poštenje  i moral ne znače gotovo ništa?“, zapitao je Lazić.

Mister Dolar (1)

U ovom komadu, u kojem se Nušić skorojevićima smeje u lice, prati priču o uvređenom advokatu Aleksandru Matkoviću koji će uz pomoć medija izvesti jedan “ društveni eksperiment”. Uz balet, hor i orkestar, razočaranog Matkovića tumači Rade Marjanović, a u glumačkoj podeli su Marko Gvero, Dušica Novaković, Duško Radović, Milan Milosavljević, Valentina Pavličić, Aleksandar Dunić, Žarko Stepanov, Milan Antonić, Miroljub Turajlija i drugi.

„Mister dolar” je premijerno izveden na sceni Pozorišta na Terazijama 1954. godine, a potom opet bio postavljen na scenu 1964. godine. Oba puta u režiji Marka Foteza.

Ovo će biti 283. premijera terazijskog pozorišta. 

Mister Dolar (3)

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>