PREMIJERA FILMA PURIŠE ĐORĐEVIĆA
Postavio Redakcija Presstiž 27 Jan 2016 u 09:04 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera filma „Mala moja iz Bosanske krupe“ Puriše Đorđevića održaće se danas, 27. januara, u 20h u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

purisa djordjevic

Prema saopštenju DKSG, „Mala moja iz Bosanske krupe“ je dokumentarni film o poslednjim danima Branka Ćopića koji je sa velikim uspehom prikazan na Festivalu autorskog filma početkom decembra 2015. godine, a nastao je u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“. Film Puriše Đorđevića svojevrsna je biografija Branka Ćopića potkrepljena istoriografskim i literarnim dodacima uz učešće jednog od svedoka njegovog života, prijatelja Momčila Srećkovića.

Puriša Đorđević je renomirani jugoslovenski reditelj sa veoma bogatom filmografijom. Dobitnik je prve Nagrade za životno delo Festivala autorskog filma (2014).

„Dobri filmovi se rade bez para – da bi se napravilo neko delo morate da gladujete, da vas ostavi onaj koga volite, da patite i da pijete“, izjavio je reditelj u jednom od svojih intervjua.

Posle projekcije razgovor sa autorom.

Režija i scenario: Mladomir Puriša Đorđević;

Saradnja: Bojana Andrić;

Svedok: Momčilo Srećković;

Kamera: Miodrag Milošević;

Muzika: Dragoljub Đuričić;

Dizaj zvuka i montaža: Marija Kovačina;

Film traje 28 min.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>