„Plastika plastika”: Izložba Katarine Jocić i Nikole Kosića
Postavio Redakcija Presstiž 21 Dec 2018 u 16:07 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba pod nazivom „Plastika plastika”, umetnika Nikole Kosića i Katarine Jocić, biće otvorena večeras, 21. decembra u 19h, u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu. ,,Plastične kulise'' 212x115cm topljena plastika na aluminijumu, Nikola Kosic

Plastične kulise, 212 x 115 cm, topljena plastika na aluminijumu, Nikola Kosić

Ciklus izložbi posvećen skulpturi velikog formata, koji se dešava svakog decembra u Domu kulture „Studentski grad”, donosi nam skulpture mladih studenata sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. U okviru ovog ciklusa svake godine otkrivamo nove mlade talente koji stvaraju u mediju skulpture i koji kasnije razvijaju zapažene umetničke karijere.

Katarina Jocić

Katarina Jocić, čije delo je na fotografiji iznad, diplomirala je vajarstvo na FPU u Beogradu 2018. godine. Trenutno je na master studijama na istom fakultetu.

Nikola Kosić je diplomirao primenjeno slikarstvo na FPU u Beogradu i proveo je jedan semestar studija na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču. Master studije završio je 2017. na FPU u Beogradu.

Izložba će trajati do 26. januara.

- Izvor: DKSG

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>