OTVORENA IZLOŽBA „SUCCESS“ U GALERIJI NEW MOMENT
Postavio Redakcija Presstiž 22 Sep 2017 u 10:56 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba pod nazivom „Success” Srđana Đileta Markovića, slikara, i Lazara Sakana, vlasnika galerije New moment, otvorena je sinoć u navedenoj galeriji u Beogradu.

Srđan Đile Marković i Lazar Sakan

- Marković i Sakan

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, izložba obuhvata ukupno šest radova povezanih mantrom uspeha, a osmišljena je, i kreirana u hodu, zajedničkim radom Markovića i Sakana. Kreiranje dela počelo je slikom gitariste „No success“ sa paralelnim linijama i prisećanjem na početke op art pravca, čijim se najvećim predstavnicima smatraju Vazareli i Bridžit Rajli.

success new moment beograd (2)

Op art slika je dokument ograničenosti ljudske percepcije koji karakterišu naglašene geometrizacije i optičke iluzije. Paralelne linije uvek igraju pred očima i, na neki način, ukazuju na ograničenosti ljudskog oka. Ključni momenat kreiranja ovih dela bila je ideja da se spoje starinski op art i figure koje su svojevrsni derivat andergraund stripova šezdesetih. „To su dva paralelna pokreta koji nisu imali veze jedan s drugim, ali nam je palo na pamet – zašto ih ne bismo spojili i dali više života prohujalim stilovima?“, rekao je Đile Marković o nastanku izložbe.

success new moment beograd (1)

„Sve izložene slike su nastale ove godine. Izložba je nastajala u hodu, ideja je bila da krenemo od jedne slike, pa da vidimo kako će ona da utiče na sve druge. Igra slučaja je bila da se meni svidela slika Gitariste i od nje je sve počelo. Za pet meseci bile su gotove i ostale slike iz serije „Success”, a „Mantra” nekako sublimira celu izložbu”, izjavio je Lazar Sakan povodom nove izložbe u galeriji New Moment.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>