OTVORENA IZLOŽBA CRTEŽA MIŠA FILIPOVCA
Postavio Redakcija Presstiž 21 Aug 2015 u 18:45 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba crteža „Erotikon 1 – sanjari“ umetnika Miša Filipovca otvorena je sinoć u 19 časova u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u Kragujevcu.

miso filipovac

Izložbu je otvorila Jelena Lazarević, istoričar umetnosti iz Beograda, i prema njenim rečima „stvaralaštvo mladog beogradskog umetnika Miša Filipovca uvodi nas na neposredan i provokativan način u jedan egzotični „vrt uživanja” koji egzistira na nejasnom, neuhvativom području između sna ili meditativnog stanja, i stvarnosti. Tehničke i žanrovske odrednice su tradicionalne: tuš, grafit, akrilna boja, papir; crtež kao baza za svaki drugi vid likovnog izražavanja; akt – osnovni umetnički žanr. Radovi se odlikuju finim, anatomski tačnim crtežom upotpunjenim ograničenim ali efektnim plasmanom boje, elementima kolažne tehnike, kao i kompozicijskom uravnoteženošću. Ovi „Adami i Eve”, omamljeni nagonom za životom, po monumentalnosti su bliski predstavama zidnog slikarstva koje je osnovni poziv Miša Filipovca. U stilu se oseća i diskretna sličnost sa modnim crtežom, koji je, takođe, u skladu da sklonostima i interesovanjima autora.”

Miso Filipovac

Miso Filipovac

Izložba traje do 4. septembra 2015. godine.

Više o autoru možete saznati OVDE.

Miso Filipovac

- Foto: Dušan Milenković

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>