OTVARANJE IZLOŽBE „ROBA“ JELENE MARJANOVIĆ
Postavio Redakcija Presstiž 24 Nov 2016 u 12:52 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba „Roba“, slikarke Jelene Marjanović, biće otvorena u ponedeljak, 28. novembra, u 20h, u Kulturnom centru GRAD u Beogradu.

jelena-marjanovic-2

Prema saopštenju organizatora, autorka se već duže vreme bavi temom konzumerizma odnosno njegovog uticaja na savremenog čoveka, fokusirajući se u svojim slikama na scene svakodnevice, na pokušaje aktera da budu srećni, ali u unapred zadatim okvirima kapitalizma. Međutim u Velikoj galeriji prikazaće korpus slika pod nazivom Roba, koji se bavi jednim od aspekata konzumerizma, a kako sama navodi: „Izložbu „Roba” čini serija radova inspirisanih svakodnevnom rutinom. Telo i garderoba najčešći su motivi u mojim najnovijim radovima i koristeći ih kao likovne elemente, poigravam se logikom njihovog odnosa i tako istražujem nove mogućnosti figurativnog izraza. Naziv izložbe je nastao kao uzročno posledična veza između ženskog tela kao predmeta manipulacije u kapitalističkom društvu i garderobe kao sredstva kojim se manipuliše. Nejasna je granica između konzumenta i onog što se konzumira i tako sve postaje roba i roba postaje sve.”

Marjanovićeva je diplomirala slikarstvo 2005. godine u klasi profesora Koste Bunuševca, na Akademiji lepih umetnosti.  Aktivno izlaže od 2005. godine na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Izlagala je grupno u Firenci, Lisabonu, a ovogodišnju samostalnu izložbu imala je i u Gradskoj galeriji u Kotoru. Publici KC Grada predstaviće se prvi put, a to će joj biti druga samostalna izložba u 2016. godini.

Izložba će trajati do 11. decembra. Radno vreme galerije je svakog dana od 14 do 20 časova.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>