OTVARANJE IZLOŽBE PETRA MIRKOVIĆA
Postavio Redakcija Presstiž 18 Sep 2016 u 15:04 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Slikar, čiji se rad našao i u aukcijskoj kući Sotheby’s, predstaviće nove radove u Galeriji New Moment…

Samostalna izložba crteža, novosadskog slikara Petra Mirkovića, biće otvorena 13. oktobra u galeriji New Moment u Beogradu.

petar-mirkovic

Prema saopštenju iz New Moment, biće prikazano 11 crteža iz nove, do sada neizlagane serije, rađenih u tehnici ugljen na papiru. Izložba nosi naziv „Moon bar“ a tematski dominiraju radovi o Beogradu. Najveću pažnju izazvaće dva rada impozantnih dimenzija – 1,50 x 2,70 i 2,00 x 3,00 m.

petar-mirkovic-3

Petar Mirković je izlagao u najprestižnijim evropskim galerijama, a nedavno su i eksperti čuvene aukcijske kuće Sotheby’s uvrstili jedan njegov rad u aukcijsku ponudu. Povodom predstojeće izložbe, Petar je izjavio: „Veoma se radujem što nakon vise od deset godina ponovo izlažem samostalno u Beogradu i to u Galeriji New Moment sa kojom imam odličnu saradnju. Na izložbi će se naći crteži iz poslednje serije, koja je nastala u protekle dve godine. Interesantno da je upravo većina tih radova, za razliku od pređašnjih,  nastala upravo na osnovu materijala snimljenog u Beogradu, te smatram da je adekvatno da se baš u Beogradu prvi put i prikažu kao celina.”

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>