Otvaranje izložbe o Cuci Sokić i Bogdanu Šuputu
Postavio Redakcija Presstiž 26 Mar 2019 u 10:03 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba pod nazivom „Priča o dvoje umetnika: Ljubica Sokić i Bogdan Šuput”, autorke Marte Đarmati, biće otvorena u četvrtak, 11. aprila u 19 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu.

Ljubica Cuca Sokic - Bogdan Suput, Beograd 1939

- Cuca i Bogdan, Beograd 1939.

Ovo je izložba kojom Spomen-zbirka Pavla Beljanskog obeležava 105 godina od rođenja dvoje stvaralaca, kao i desetogodišnjicu smrti Ljubice Sokić. Izložba je zamišljena kao omaž u čast dvoje generacijski bliskih umetnika. Postavka će obuhvatiti 55 umetničkih dela i neke od njihovih ličnih premeta, prikazujući životne i stvaralačke paralele. U okviru programa Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 – OPENS, u sklopu izložbe biće prikazana i postavka radova učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada inspisiranih pričom o dvoje umetnika. Izložbu prati bogat program, organizovan u saradnji sa Školom „Bogdan Šuput“ i drugim institucijama i pojedincima, a koji će tokom trajanja nacionalne manifestacije Muzeji za 10, kao i 15. Evropske Noći muzeja biti predstavljen najširoj publici.

Ljubica Cuca Sokic, Mrtva priroda, 1950, SZPB

- Ljubica Cuca Sokić, Mrtva priroda, 1950. SZPB

Bogdan Suput, Karlovacki vinogradi, 1934, SZPB

- Bogdan Šuput, Karlovački vinogradi, 1934. SZPB

Izložba će trajati do 2. juna 2019. godine.

- Izvor: SZPB

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>