OTVARANJE IZLOŽBE KERAMIKE SANJE SREMAC
Postavio Redakcija Presstiž 10 Oct 2016 u 09:45 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Samostalna izložba keramike pod nazivom „Posuda” Sanje Sremac biće otvorena od 14. oktobra do 2. novembra u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9 u Grockoj.

sanja-sremac-2

„Izložba autorke Sanje Sremac pod jednostavnim nazivom „Posuda“, intrigantna je za savremenog posmatrača i ljubitelja umetnosti iz više razloga, počev od samog značenja reči koja upućuje na svima dobro znani predmet. Posuda kao činija, čanak, zdela, najčešće je upotrebni predmet koji čeka da bude popunjen, napunjen, ispunjen sadržajem. I ispražnjen. Kroz istoriju i vekove, posuda je prolazila kroz brojne metamorfoze, menjajući oblike i materijale, u skladu sa svojom namenom – svakodnevnom i simboličkom. U daljoj igri značenja, i čovek je posuda, ispunjena životom, ali i sadržajima, iskustvima i znanjima koje uliva u sebe tokom svog trajanja, pre povratka zemlji“, kaže Zorica Atić, dipl. istoričar umetnosti.

Na otvaranju izložbe predstaviće se učenici Osnovne muzičke škole​ „Grocka“.

Biografija:

SANJA SREMAC (1969) rođena je u Beogradu. Završila je srednju dizajnersku školu, i 1994. godine diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, odsek keramika i staklo. Samostalni je umetnik, član ULUS-a i ULUPUDS-a. Izlaže od 1992. godine, sa brojnim ostvarenim samostalnim izložbama i preko sto osamdeset žiriranih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnica je i brojnih kolonija, umetničkih radionica i festivala. Radovi joj se nalaze u privatnim zbirkama, kao i legatima ustanova kulture. Dobitnica je mnogih priznanja, kao i godišnjih nagrada ULUPUDS-a za stvaralaštvo (1998, 2000, 2002, 2011, 2014). Pored keramike, bavi se dizajnom, fotografijom i vajarstvom, i uspešno vodi radionicu keramike ,,Glinardina” za decu i odrasle. Živi i radi u Beogradu.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>