OTVARANJE IZLOŽBE „FANTASTIČNI PREDELI“
Postavio Redakcija Presstiž 17 Nov 2016 u 14:32 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba slika „Fantastični predeli“, Đorđa Stanojevića i Mileta Šaule, biće otvorena 24. novembra u 19:30 u galeriji „Drina“ na Andrićevom vencu u Beogradu.

fantasticni-predeli

„Medij slikarstva u oblasti likovnih umetnosti danas je veći izazov nego ikada. U vremenu u kome živimo, jedan deo stvaralaca smatra da je istrošen, da je u njemu sve rečeno i da nema potrebe vraćati se anahronom načinu izražavanja. Ali medij je samo sredstvo izražavanja. Jednako bi bilo reći da su instrumenti na kojima se godinama svira istrošeni, ili reči…” (isečak iz kataloga)

„Vraćanje slikarstvu ova dva umetnika iz Srbije, je više posledica reakcije na agresivni sistem novih tehnologija i hiperprodukcije svega oko nas. Vođeni iskustvom koje su imali u oblasti nauke i multimedije, oni napuštaju urbanu sredinu i vraćaju se konceptu i mediju koji zahteva meditaciju i kosmički mir kao preduslove izražavanja. Potreba za tišinom u stvaralaštvu. Vraćanje prirodi. Drevnim tehnikama i njihovo ponovno razotkrivanje u vremenu u kojem živimo. Mogli bismo taj pristup nazvati neonabizmom.” (isečak iz kataloga)

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>