Oskarovac Aleksander Pejn dolazi u Beograd!
Postavio Redakcija Presstiž 20 Aug 2018 u 09:32 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Ovogodišnji, četvrti po redu Festival nezavisnog američkog filma, pod sloganom „Od nezavisnog filma do Oskarabiće održan od 13. do 16. septembra u Domu omladine Beograda

Aleksandar Pejn - Dom omladine Beograda - Belgrade (3)

Ikona nezavisnog filma i autor „Stranputica”, „Nebraske”, Potomaka” i „Sve o Šmitu” Aleksander Pejn (Alexander Payne), primiće nagradu „Indie Icon Award” za životno delo i razgovarati sa radoznalom beogradskom publikom o svom putu od nezavisnog filma do Oskara, u subotu 15. septembra. Potom će uslediti projekcija jednog filma iz „nezavisne” faze opusa ovog autora.

On je dvostruki oskarovac, jednan od retkih u Holivudu koji ima pravo na apsolutnu umetničku slobodu i „finalni rez” svojih filmova; autor koji je radio sa Džekom Nikolsonom, Džordžom Klunijem, Metom Dejmonom, Riz Viterspun, Lorom Dern, Bertom Rejnoldsom, Tipi Hedren.

Aleksandar Pejn - Dom omladine Beograda - Belgrade (1)

Svaki put kada on snimi film, neko od njegovih glumaca bude nominovan za Oskara.

Američki nezavisni film nas svake godine iznenađuje svojim tematskim bogatstvom i željom da se shvati današnji svet u procesu promena. Ovogodišnje izdanje festivala ne beži od teških tema i društvenog angažmana, te nastavlja da traži odgovore na izazove života u paralenom svetu novih tehnologija i društvenih mreža. Za Grand Prix festivala IndieBelgrade 2018. takmičiće se 6 premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, prikazani na ovogodišnjoj Veneciji, zatim na Sandensu, Tribeki, Karlovim Varima, a među njima i pobednik Festivala Sandens 2018.

Aleksandar Pejn - Dom omladine Beograda - Belgrade (2)

Ne propustite da lično sretnete oskarovca Aleksandra Pejna, kao i da vidite najbolje od novog američkog nezavisnog filma od 13. do 16. septembra 2018. u Bioskopu Doma omladine Beograda!

Selektori: Hristina Hadžiharalabus & Radoslav Pavković

Urednik filmskog programa Doma omladine: Dragan Nikolić

Organizacija: Dom omladine Beograda & Super Films Int.

Podrška: Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasada SAD u Beogradu

- Foto: lična arhiva Aleksandera Pejna

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>