NOVI NASTUPI „MILAN PETROVIĆ QUARTET“-A
Postavio Redakcija Presstiž 25 Mar 2014 u 11:22 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

IMG_9693_resizeBend Milan Petrović Quartet nastupiće 26. marta u klubu Dobrila, 28. marta u klubu Chopper i 29. marta u Bašti Jazz Kafanice u Beogradu. Sva tri nastupa počinju u 22h.

Bend će u klubovima Dobrila i Chopper nastupiti u svojoj standardnoj postavi – Milan Petrović (klavijature), Lehel Nagy (saksofon), Robert Gostinčar (bass) i Bogdan Zdjelar (bubanj). U Bašti Jazz Kafanice će im se priključiti i hrvatski gitarista Bruno Mičetić koji sarađuje sa Ratko Divljak Trio, Josipom Lisac, Terezom Kesovijom itd.

Milan Petrović Quartet svira instrumentalni fank, bluz i džez koristeći se elementima popularne muzike: swing, latino, rege i trenutno je jedan od najaktivnijih sastava na našoj džez sceni. Bend postoji od 2011. godine i do sada su imali preko 100 nastupa. U 2012. godini su izdali album Excursion na kom su gostovali mnogi muzičari kao što su Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky. Album je dobio veoma pozitivne kritike, kako u Srbiji, tako i u okruženju. Možete ga poslušati na:

 https://mpquartet.bandcamp.com/album/excursion.

Poslednji album benda pod nazivom Favorites pojavio se 11. septembra prošle godine i tu se nalaze svetske i domaće kompozicije odsvirane u specifičnom izvođenju MP Quartet-a. Možete ga poslušati na:

http://mpquartet.bandcamp.com/album/favorites

Album Favorites je ušao u izbor 10 najboljih u 2013. godini prema mišljenju novinara NOCTURNE magazina.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>