NOVI ALBUM BENDA „MILAN PETROVIĆ QUARTET“
Postavio Redakcija Presstiž 17 Feb 2016 u 10:35 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Beogradski instrumentalni sastav „Milan Petrović Quartet“ predstaviće svoj četvrti album (a peto izdanje) pod nazivom „DATES“, 25. februara, u okviru festivala „Rodjendan Džeza“ u Akademiji 28 u Beogradu.

Milan Petrovic Quartet (2)

Prema saopštenju članova, ovaj album je, kao i prethodni studijski Favorites iz 2013. godine,  snimljen u studiju Visoke Elektrotehničke škole u Beogradu i donosi nam 10 autorskih kompozicija koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković, a kao producent u dve pesme pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.

„DATES“ nam predstavlja deset običnih dana u proteklih nekoliko godina koji su obeleženi kreativnim radom a koje bismo inače zaboravili da se nije desila muzika, koja je zabeležila prolaznost, razna raspoloženja i uticaj vremena na autora. Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine, Lehel Nagy – saxofon, Robert Gostinčar – bas gitara i Bogdan Zdjelar – bubnjevi, gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić, a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

Milan Petrovic Quartet (1)

Bend je još prošlog leta najavio izlazak ovih snimaka spotom za pesmu „17.01.2014.”, ali su u medjuvremenu prvo objavili živi album „Live @ Nišville Jazz Festival 2014“ gde su nastupili sa riječkim gitaristom Brunom Mičetićem koji možete poslušati na zvaničnoj bandcamp stranici https://mpquartet.bandcamp.com/music .

Spot za drugi singl „20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar, koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez).  Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu, a pre svih u „Jazz Bašti“ sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Spot možete pogledati na  https://www.youtube.com/watch?v=q_kLy-r5kPc

Bend je trenutno u završnim pregovorima sa izdavačem pa će se uskoro znati kada će se album pojaviti u štampanoj i digitalnoj formi.

- Foto: Grujica Bibin

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>