NOĆ KNJIGE 16. DECEMBRA
Postavio Redakcija Presstiž 7 Dec 2016 u 11:21 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Regionalna manifestacija Noć knjige, petnaesti put će se održati 16. decembra 2016. godine od 17 do 24 sata, u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu i u još 20 gradova u Srbiji, a pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

noc-knjige-2016-1

Regionalni karakter ovoj manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću, što u zbiru daje 26 gradova učesnica.

Prema saopštenju iz izdavačke kuće Laguna, pored ponude – više od 50.000 naslova – i ove godine pripremljeni su popusti, pokloni, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima, a to je samo deo iznenađenja. Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi. Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od tri stotine pedeset objavljenih naslova godišnje s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća u zemlji i regionu. Kao potvrda kvaliteta Laguni je pripala i Nagrada za izdavača godine nedavno završenog Sajam knjiga, a nakon Londonskog sajma knjiga, gde se našla u najužem izboru za najboljeg izdavača, visoko se pozicionirala i na svetskoj mapi izdavača. U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje trideset devet knjižara, kao i najveća internet prodavnica u regionu www.delfi.rs.

Noć knjige, pokrenuta 2009. godine, postala je najposećenija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga, koju za samo sedam sati poseti više od 40.000 ljubitelja dobre knjige.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>