Nikola Radosavljević: Izložba u Narodnoj biblioteci Srbije
Postavio Redakcija Presstiž 20 Sep 2018 u 11:05 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba doktorskog umetničkog projekta Hazarski rečnik: interaktivni dijalog knjige, posmatrača i prostora, autora Nikole Radosavljevića, biće otvorena 27. septembra u 19h u izložbenom holu Narodne biblioteke Srbije, u Skerlićevoj 1 u Beogradu.

Nikola Radosavljevic - Najduza noc, 200x140cm, crtez u boji na papiru, 2017. NR

Najduža noć, 200x140cm, crtež u boji na papiru, 2017.

Doktorsko umetnički projekat Hazarski rečnik predstavlja objedinjeno istraživanje različitih tipova knjige umetnika, koji kroz svoja taktilna, prostorna i vizuelna svojstva grade interakciju sa publikom tako što knjiga postaje galerijski objekat u funkciji prenosa informacije. Složeni intimni narativ moguće je čitati dodirom isto koliko i posmatranjem. Ova likovna prostorna celina ujedinjena je idejom o kolektivnom duhu publike koji utočište i mir traži u pejzažima, netaknutim ljudskom rukom.

Nikola Radosavljevic - Darovanje, crtež u boji na papiru, 140 x 200 cm, 2018, NR (2)

Darovanje, crtež u boji na papiru, 140 x 200 cm, 2018.

Nikola Radosavljević dobitnik je osamnaest prestižnih nagrada i priznanja iz oblasti crteža i grafike. Učestvovao je na više od sto pedeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Holandija, Nemačka, Kina, Švajcarska, Rusija, Bugarska, Makedonija, Mađarska, SAD…). Organizovao 27 samostalnih izložbi crteža i grafika u zemlji i inostranstvu. Godine 2015. bio je deo tima koji je osvojio zlatnu medalju Praškog kvadrijenala For provoking a dialogue nacionalnog nastupa studentske sekcije u Češkoj.

Portret autora, privatna arhiva

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>