NAGRADE NAJBOLJIMA U MSP SEKTORU
Postavio Redakcija Presstiž 12 Feb 2016 u 13:44 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Nosioce elektronskog sertifikata Excellent SME – najbolja mala i srednja preduzeća, nagradio je PKS u saradnji sa kompanijom Kofas (COFACE) i strateškim partnerima, na svečanosti koja se održala danas, 12. februara, s početkom u 10h u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

excellent sme 2016

- Foto: pks.rs

Manifestaciji su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar privrede Željko Sertić.

„Mala i srednja preduzeća, nosioci elektronskog sertifikata Excellent SME predstavljaju prvu ligu preduzetništva u Srbiji – zdravo jezgro privrede, koje uspešno posluje i ima potencijal za rast i razvoj“, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS.

Prema oceni premijera Vučića, Srbija će imati sjajnu budućnost kada mala i srednja preduzeća budu nosila 50 odsto BDP, ističući i da je veliki uspeh što danas taj sektor kreira 30 odsto našeg BDP.

sme excellent

- Dobitnici priznanja

Najboljima su čestitali i Đorđe Živanović, direktor Kofas Srbija, Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemens Beograd, Adamantios Hadžistilis, generalni direktor AXA osiguranja, Đorđe Vukotić, direktor Globalne prodaje kompanije Air Serbia, koji je najboljim preduzećima uručio četiri vaučera za direktni let do Njujorka, koji će uskoro biti realizovan, a ujedno i jedini redovni direktni let prema SAD sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

U prošloj godini najbolje rezultate, prema oceni PKS, Kofasa i saradnika, ostvarili su firme Kribone iz Čačka, Studio Berar iz Novog Sada, Sigma iz Kule, Metadata iz Beograda, Bio špajz iz Beograda, Princ leather iz Požege, V-Tac iz Beograda, Kon-trans iz Beograda, Mlekara Moravica iz Arilja, Excelsior iz Beograda, Rezervat Uvac, Opšta bolnica Bel medic iz Beograda i Dubes iz Beograda.

kribone cacak

- Ekipa Kribone iz Čačka

dusan veselinovic

Početkom 2016. sertifikat Ecellence SME nosi 617 malih i srednjih privrednih subjekata, koji su ostvarili ukupan godišnji promet veći od 800 miliona evra i koji raspolažu kapitalom od 140 miliona evra. Ta preduzeća ostvaruju skoro 60 miliona evra profita godišnje i zapošljavaju oko 13.000 radnika.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>