NADA ŠARGIN – DOBITNICA NAGRADE „RAŠA PLAOVIĆ“
Postavio Redakcija Presstiž 21 Nov 2016 u 10:25 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Nada Šargin, prvakinja drame Narodnog pozorišta, dobila je nagradu „Raša Plaović, za ulogu kraljice Elizabete u predstavi „Marija Stjuart”, a koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama,  u sezoni 2015/2016.

nada-sargin

Prema saopštenju iz Narodnog pozorišta, jednoglasnu odluku doneo je žiri u kojem su bili dramaturg Molina Udovički Fotez, reditelj Slavenko Saletović, dramaturg Slavko Milanović i kritičar Boban Jevtić.

Sednici iz opravdanih razloga nije prisustvovao teatrolog Raško T. Jovanović.

U konkurenciji za ovo prestižno priznanje, osim Šarginove, bili su i Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović, Tihomir Stanić, Nada Blam, Branko Vidaković, Ivana Nikolić, Bojan Žirović, Ivan Bosiljčić…

Nagrada će biti uručena u utorak, 22. novembra, na svečanosti koja će se održati na Velikoj sceni povodom 148. rođendana Narodnog pozorišta u Beogradu.

Za pomenutu rolu, Nada Šargin je već osvojila tri priznanja – Nagrada za najbolju žensku ulogu na prvom festivalu „Pozorišno proleće“ u Šapcu, Nagrada za najbolju glumicu na 24. festivalu „Vršačka pozorišna jesen” i Nagrada Ardalion za najbolju žensku ulogu na 21. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>