Miša Mihajlo Kravcev: Izložba u Milanu!
Postavio Redakcija Presstiž 14 Feb 2019 u 09:33 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Samostalna izložba beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva biće otvorena 8. marta u prestižnoj galeriji Mira Persolja, u Via Voghera 11 u Milanu.

Miša Mihajlo Kravcev - Legenda neba lavova 70x100

- Miša Mihajlo Kravcev – Legenda neba lavova, 70 x 100, 2018.

Veliki poznavalac hermetike, Miša svet duboko promišlja i predstavlja ga veoma ekspresivno kroz jak kolorit i bića koja simbolizuju moć, sreću, slobodu, besmrtnost, plodnost i bogatstvo.

„Prvobitni cilj moje umetnosti je da prenesem nešto lepo. I to ono lepo koje je večno i koje poseduje i prenosi sam eliksir života. A ono postoji u našoj svesti, jer smo i mi sami samo deo prirode. Trudim da te aksiome osvestim u ljudima, tako da je “mišaizam” možda najprecizniji izraz za moju umetnost”, kaže Kravcev.

Miša Mihajlo Kravcev - San punog meseca 2017_70x100

San punog meseca, 70 x 100, 2017.

Na izložbi će biti prikazano dvadeset ulja na platnu, a interesantno je da umetnik nije izlagao 17 godina, sve do aprila 2018. godine, kada je izložio svoja platna u Domu Vojske Srbije. On sam kaže da za neizlaganje nema opravdanje, ali smatra da mu izložbe nisu ni bile potrebne, pošto su u međuvremenu njegova dela bila tražena i dobro prodavana na svih šest kontinenata. Posle impozantne izložbe u Beogradu, koja će ostati upamćena po velikom odzivu publike i ogromnom interesovanju za njegova umetnička dela, Kravcev je prihvatio poziv da izlaže u Sarajevu, u ekskluzivnom prostoru, „4 Sobe Gospođe Safije“, kojom prilikom je izazvao izuzetno interesovanje medija.

Galerija poznatog umetnika, skulptora i restauratora Persolje, jedna je od najrespektabilnijih i locirana je u srcu Milana, gde su i sva najznačajnija dešavanja tog tipa – od mode preko vodećih agencija, do likovnih manifestacija. Galerija sarađuje sa svetskim imenima slikarstva i okuplja impresivan skup ljubitelja umetnosti.

Miša Mihajlo Kravcev - Žar flamingosi 70x100

Žar flamingosa, 70 x 100, 2018.

Kravcev je do sada imao veliki broj zajedničkih i 25 značajnijih samostalnih izložbi u Srbiji i u raznim evropskim zemljama. Osim slikarstva, Kravcev je uspešan i kao književnik. Napisao je novelu „Proleće jednog lava“, koju je objavila Dereta, 2016. godine, koju mnogi po snazi reči porede sa romanom „Mali princ“.

Izložba će biti otvorena do 30. aprila.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>