MILAN PETROVIĆ QUARTET U DOMU OMLADINE
Postavio Redakcija Presstiž 25 May 2015 u 17:19 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Džez bend Milan Petrović Quartet nastupiće u okviru serijala besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ” u subotu 30. maja s početkom od 13 časova u Domu omladine Beograda.

milan petrovic quartet

Prema saopštenju Doma omladine Beograda, nastavlja se koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ“. Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju razne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i negovanja postojeće publike, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca BDžF, posebno među mladima.

Milan Petrović je preko dvadeset godina aktivan na našoj muzičkoj sceni. Sarađivao je sa Del Arno Band – om, Anom Stanić, više različitih bluz bendova kao što su Texas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue family, a svirao je i kao gost na albumima Kande Kodže i Nebojše, Ventolina, Poliester Shock – a…

Milan Petrović Kvartet je osnovan je 2011. godine. Autorski album „Excursion rađen sa 38 prijatelja među kojima su neki od naših najpoznatijih džez i bluz muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide i mnogi drugi) izašao je marta 2012. godine. Dobio je sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju. Naime, to je jedan od najbolje recenziranih džez/bluz albuma u 2012. godini, a bio je i u izboru godine portala Popboks.

Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj džez/bluz sceni, svirajući instrumetalni fank, džez i bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate svetske teme u specifičnim aranžmanima. Godine 2012. učestvovali su na festivalima: Rođendan džeza Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacioni festival u Kikindi, beogradski Rakija fest, a od svih njih je svakako najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu. U februaru 2013 održali su veoma uspešan koncert u Domu omladine Beograda gde su nastupili uz najznačajnije predstavnike savremene džez scene.

Drugi album benda pod nazivom „Favorites pojavio se 11. septembra 2013. godine i tu se nalaze svetske i domaće teme u njihovom specifičnom izvođenju. Album je ušao u izbor 10 najboljih u 2013. godini po mišljenju novinara NOCTURNE magazina.

U februaru 2015. godine snimili su treći, autorski album u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem s kojim su nastupili na Nišville Jazz festivalu 2014. godine. Trenutno se privodi kraju rad na trećem studijskom albumu i on će se pojaviti u toku 2015. godine.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>