Magičan svet Dijega Rivere i Fride Kalo u Ruskom domu
Postavio Redakcija Presstiž 4 Apr 2019 u 20:11 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba „Dijego i Frida: osmeh na pola puta” biće otvorena 5. aprila u 18h u Ruskom domu (Kraljice Natalije 33) u Beogradu.

Frida Kalo i Dijego Rivera Ruski dom

U okviru festivala Belgrade Photo Month 2019, Ambasada Meksika u Srbiji i predstavništvo Rosotrudničestva u Srbiji sa zadovoljstvom predstavljaju ovu izložbu koja će biti otvorena do 12. aprila.

Dijego Rivera je bio jedan od najznačajnijih predstavnika meksičkog muralizma, a Frida Kalo je bila poznata kao tvorac autobiografskih slika pod uticajem narodne meksičke i starosedelačke umetnosti. Izložba nas upoznaje sa njihovim čudesnim svetom, pretvarajući ih u jedan od najkontroverznijih parova u meksičkoj istoriji umetnosti. Skoro četvrt veka zajedno, njihova ljubavna veza, koja je prevazilazila granice, bila je puna bezbrojnih susreta, bliskosti, nesuglasica i iskrenih prijateljstava sa velikim ličnostima epohe.

Frida Kalo i Diego Rivera - Ruski dom 2019

Izložba se sastoji od 95 crno-belih fotografija čuvenih fotografa kao što su Manuel Alvares Bravo, Nikolas Marej i Edvard Veston, koje prikazuju različite etape ljubavnog odnosa, društvenog i političkog života i smrti Fride Kalo i Dijega Rivere.

- Izvor: Ruski dom

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>