„LAŽA I PARALAŽA“ VEČERAS U NARODNOM POZORIŠTU
Postavio Redakcija Presstiž 21 Oct 2015 u 09:58 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Predstava „Laža i paralaža”, u režiji Žanka Tomića, biće izvedena večeras, 21. oktobra, u pola 21h na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

laza i paralaza

Gradsko pozorište iz Bečeja će izvesti ovu komediju u okviru revije predstava „Steriji u čast“ , koja se tokom oktobra 2015. godine odvija u Narodnom pozorištu,  a posvećena je ocu srpske drame Jovanu Steriji Popoviću.

Prema saopštenju pozorišta, radnja komada je smeštena u svet današnjih gubitnika tranzicije, nagde na samom kraju lanca ishrane. Naši, lišeni predatorskih instikta i velikih ideja, kao da su ostavljeni goli i bez dostojanstva u hladnoj pustari borbe za opstanak. Njihove laži i sklonosti da budu obmanuti služe kao krhki odbrambeni mehanizam da se pregura dan. Sutra će biti neka druga laž, neka druga čežnja i beg od stvarnosti. Ima takvih vremena kad je dostojanstven život moguć samo ako ga umsiliš.

Igraju : Radoje Čupić, Sanja Mikitišin, Marko Savić, Una Đelošević, Milovan Filipović, Uroš Mladenović.

una djelosevic

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>