Laura Barna: Novi roman u izdanju Lagune
Postavio Redakcija Presstiž 14 Sep 2018 u 14:41 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Novi roman književnice Laure Barne pod nazivom Jugo uvek okreće na buru pojaviće se tokom septembra u svim Laguninim knjižarama. 

Laura Barna Jugo uvek okrece na buru Laguna (2)

Svakom se desi da u životu pogreši ili napravi gluposti, izbrojive na prste jedne ili obe ruke, a nama bi i stokraka hobotnica bila malo, jer upornim istrajavanjem na umišljenim životima pokrivanim umetnošću, do guše smo se zatrpavali malerima. I to je bilo opšte mesto, sa odsustvom kajanja, i upravo ta bezobzirnost, možda i sebičnost ili kukavičluk, još snažnije nas je vezivala.

Njihov odnos je od početka bio nedefinisan, kao i sve u njihovim životima.  Ušao je u njen život ubrzo posle muževljeve smrti, a ona u njegov posle razvoda. Ne želeći da jedno drugom čačkaju po prošlosti, niti da tumače traumatična mesta pokrivena uspomenama, prećutno su se dogovorili da svako ostane na svom koloseku i dosledan sopstvenom izboru. A oboma je životni izbor bila umetnost: njoj slikarstvo, a njemu muzika.

Laura Barna Jugo uvek okrece na buru Laguna (1)

- Laura Barna / foto: Miloš Lužanin

U ovom književnom delu Laura Barna preispituje mogućnost emotivne bliskosti dvoje ljudi za koje je ljubav pre inspiracija nego relacija. Može li se biti posvećen drugom, a ostati svoj? Može li se bez kompromisa beskomromisno voleti? Konačno, koliko se daleko može otploviti u odnosu u kojem jugo uvek okreće na buru?

- Izvor: Laguna

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>