Laguna i Delfi: „Vi kupujete, mi poklanjamo!“
Postavio Redakcija Presstiž 8 Aug 2018 u 07:15 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Zahvaljujući humanitarnoj akciji koju su pokrenuli izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi, „VI KUPUJETE, MI POKLANJAMO“, biblioteke Svratišta za decu i Fondacije SOS dečja sela Srbije postale su bogatije za preko dve i po hiljade sjajnih knjiga za decu… 

knjige zvecanska laguna delfi

SAOPŠTENJE IZ LAGUNE 

Od ponedeljka 6. avgusta počeli smo sa opremanjem biblioteka Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Nakon nesvakidašnje inicijative „Čitajmo deci“ koja je naišla na veliki odjek u javnosti, okupila brojne volontere i dovela ih u Zvečansku zarad druženja i čitanja mališanima bez roditeljskog staranja, nastavljamo da činimo dobra dela i zajedno poklanjamo knjige za decu! Kupovinom jedne ili više knjiga sa spiska od 30 odabranih naslova, Laguna poklanja tu istu knjigu „Zvečanskoj“.

Na spisku knjiga koje važe na ovoj akciji nalazi se knjiga basni „Prevejane priče“ o prevejancima i lukavštinama iz celog sveta, zatim zanimljive bojanke, sjajne enciklopedije i knjige sa nalepnicama, kao i zabavna istorija za decu „Srednji vek – knjiga s nalepnicama“. Kompletan spisak knjiga na akciji možete pogledati na OVOM LINK-u.

zvecanska

Akcija traje do 6. novembra, a već u oktobru napravićemo prvi presek i odneti knjige u Zvečansku. Vesti o doniranim knjigama možete pratiti na sajtu www.laguna.rs u odeljku #Bukmarker.

Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj je ustanova koja ima dugu tradiciju privremenog zbrinjavanja dece, svih uzrasta, usled nemogućnosti boravka u prirodnoj porodici. Začeci rada ustanove vezuju se za 1879. godinu mada o tome nema pisanih dokumenata. Briga i staranje u ustanovi traju dok se detetu ne obezbedi odgovarajući porodični ambijent (biološka, usvojiteljska ili hraniteljska porodica) ili do punoletstva i osposobljavanja za svakodnevni život. Ustanova ima mogućnost zaštite 528 dece o kojoj se brine 378 zaposlenih. U okviru Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu nalazi se sedam objekata.

Priključite se akciji „Vi kupujete, mi poklanjamo“! Zajedno možemo više!

- Izvor: Laguna

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>