Kreativni centar: Konkurs za originalnu slikovnicu
Postavio Redakcija Presstiž 20 Mar 2019 u 08:21 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Povodom trideset godina od osnivanja, Kreativni centar raspisuje konkurs za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 godine do 7 godina. 

Konkurs za originalnu slikovnicu - Kreativni centar 2019

Namenjen je autorima mlađim od 30 godina, a njegov cilj je skretanje pažnje na mlade talentovane pisce i ilustratore. To će za njih ujedno biti i prilika da se oprobaju u stvaranju slikovnica – prvih knjiga s kojima se deca sreću, a koje imaju izuzetno važnu ulogu u odrastanju i razvoju.

Slikovnica koja se šalje na konkurs može biti delo jednog autora ili tima autora. Tema je slobodna, a konkurs je otvoren do 1. septembra 2019. godine. Najbolji rad će biti proglašen 1. oktobra 2019. i biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Autori slikovnice moraju biti državljani Republike Srbije i u trenutku zatvaranja konkursa (1. 9. 2019) moraju imati manje od 30 godina.

Autori treba da dostave i parametri:

Originalni tekst i ilustracije za slikovnicu obima 32 strane, formata 205 x 260 cm.

Tehnika je slobodna.

Tema je slobodna.

Slikovnica može biti delo jednog autora ili tima autora.

Tekst slikovnice treba da bude napisan na srpskom jeziku ili na nekom od jezika nacionalnih manjina, uz obavezan prevod na srpski jezik.

Krajnji rok za slanje materijala je 1. 9. 2019. godine. Rukopisi poslati nakon ovog roka neće se razmatrati.

Žiri sačinjen od uglednih umetnika i predstavnika „Kreativnog centra“ izabraće najbolji rad, koji će biti proglašen 1. 10. 2019, a pobednička slikovnica biće objavljena i predstavljena javnosti u decembru 2019.

Najbolji rad biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti, u neto iznosu.

Odštampane radove slati poštom na adresu:

Kreativni centar, Gradištanska 8, 11120 Beograd, sa naznakom „Konkurs za slikovnicu“.

Uz rad obavezno poslati i kraći tekstualni opis projekta.

Rad se potpisuje šifrom. U kovertu ubaciti i jednu zatvorenu kovertu na kojoj je napisana šifra, a u kojoj se nalaze ime, prezime, adresa i telefon autora projekta.

Konkurs za originalnu slikovnicu jedna je od aktivnosti kojima će izdavačka kuća Kreativni centar proslaviti trideset godina od objavljivanja svoje prve knjige – slikovnice Mačka, koju je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dobrosav Bob Živković.

Početkom 2019. godine započet je projekat saradnje sa studentima grafičkog dizajna i ilustracije s nekoliko fakulteta iz Srbije. Planirano je da oni tokom 2019. godine s dizajnerima Kreativnog centra rade na kreiranju različitih vizuelnih sadržaja kako bi se na praktičnim zadacima upoznali sa zahtevima i izazovima koje ova profesija nosi. U okviru proslave planiran je i nastavak saradnje sa studentima dramaturgije s Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Pored toga, nastavlja se i rad s grupom studenata i apsolvenata norveškog jezika s Filološkog fakulteta u Beogradu.

- Izvor: Kreativni centar

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>