KOREODRAMA „JADI MLADOG VERTERA” U DKSG
Postavio Redakcija Presstiž 22 Nov 2016 u 09:10 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera koreodramske predstave „Jadi mladog VerteraJ .V. Getea biće održana u četvrtak, 24. novembra, u 20h, u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu.

jadi-mladog-vertera-2

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, ova plesna drama je rađena u okviru studijskog Master programa Glume, a na predmetu Koreodrama – koja se jedino izučava na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

„Studenti kroz predmet Koreodrama usvajaju kako se dramski tekst transponuje u pokret i neverbalni iskaz, kako se telom iskazuje ideja, misao, reč, kako celo telo postaje ekspresivni glumački aparat i tekst na sceni. U ovom slučaju (sada već diplomirani) student, Stefan Milikić, lično je izrazio želju da se bavimo Geteom, odnosno refleksijama mladog Verterovog bića. Upustili smo se u istraživanje sa ambicijom da od ispitne načinimo profesionalnu predstavu. Slikarka Dušica Pejić nam je svojom umetnošcu estetski zaokružila i „obojila“ stanja koja se plesno-glumački odigravaju na sceni. Njeno apstraktno i mnogoznačno slikarsko „pismo“ predstavlja za nas Verterova pisma prijatelju. Gordana Pantelić, kao i u svim našim dosadašnjim saradnjama, dizajnom svetla snažno doprinosi dramaturškom naboju dela. Predstava je rađena u formi minimalistickog plesa, odnosno akcenat nije stavljan na koreografske i igračke egzibicije, već na emociju koju u sebi teretno nosi nesnađeni otuđeni pojedinac, koga tišti zanos i ljubavno stradanje. Takođe, preispituje se i prijateljstvo u kome se događa svojevrsna mnogobolna izdaja“, kaže autorka predstave Vera Obradović.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>